Yalanda 2. perde

"Rojava'da katliam var!" yalanını yayanlar, şimdi de "El Nusra üyelerini devlet misafir ediyor" yalanını ortaya attı. RIHA, ANF ajansları ve Özgür Gündem'in; Urfa Ceylanpınar'da El Nusra üyelerinin bakanlığa ait işletmelerin misafirhanesinde barındırıldığına ilişkin iddialara en büyük destek marjinal ulusalcı sitelerden gelirken Tarım Bakanlığı haberleri yalanladı.

İSMAİL UĞUR / ANKARA

RIHA, ANF ajansları ve Özgür Gündem'in çarpıtma haberine Tarım Bakanlığından yalanlama geldi. PKK'ya yakın ajans ve gazetelerin "Rojava'da Katliam Var!" yalanı tutmayınca, yeni uydurma haberlerle devletin kurumlarını hedef almaya başladılar. Suriye muhaliflerinden El Nusra üyelerinin Tarım Bakanlığı İşletmelerinde misafir edildiğine ilişkin iddialara bakanlıktan yalanlama geldi: "Kayıtlarımız ortada. İddialar tümüyle asılsız ve yalan."

Amaç kamuoyunu yanıltmak

İddialara konu olan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Bugün bazı basın yayın organlarında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ilgili kuruluşlarından Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Ceylanpınar Tarım İşletmesi arazilerinin ve misafirhanesinin El Nusra Örgütüne tahsis edildiğine dair iddialar yer almıştır. Burada El Nusra tarafından bir kamp oluşturulduğu söylentileri de gerçek dışıdır." denilerek, uydurma haberlerin kamuoyunu yanıltma ve devletin kurumlarını yıpratma amaçlı servis edildiği belirtildi.

Giriş-çıkışlar kayıt altında

Bakanlık açıklamasında; Tarım İşletmesi Müdürlüğü misafirhanesinde ikamet eden kişilerin ve ziyaretçilerin kayıtlarının düzenli bir şekilde tutulduğuna dikkat çekilerek, "Mer-i Mevzuat gereği bu bilgiler Emniyet Genel Müdürlüğünün oluşturduğu Ana Kumanda Güvenlik Sistemine günlük olarak verilmektedir. Bu bilgiler işletme kayıtlarında da mevcuttur. Ceylanpınar Tarım İşletmesine ait misafirhanenin El Nusra Örgütü'ne tahsis edildiği iddiaları da tamamen gerçek dışı ve mesnetsizdir." ifadelerine yer verildi.

Güvenlik asker kontrolünde

"Arazi içinde söz konusu örgüte ait herhangi bir kamp olmadığı gibi buradan Suriye'ye geçişlere izin verilmemektedir." denilen açıklamada, Ceylanpınar Tarım İşletmesi Müdürlüğüne ait arazilerin 60 kilometresinin Suriye sınırında yer aldığı, sınır güvenliğinin de Piyade Hudut Bölük Komutanlığının kontrolünde olduğu ifade edildi. Açıklamada ayrıca, işletmelerin güvenliğinin de özel güvenlik personeliyle sağlandığı ve sınırdan herhangi bir yasa dışı giriş ve çıkış yapılmasının mümkün olmadığı vurgulandı.