Yalan ve iftirayla milletin yanında olunmaz

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, demokratikleşme paketine yönelik muhalefet partilerinin eleştirilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Somali Başbakanı Abdi Farah Shirdon ile yaptığı başbaşa görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Demokratikleşme paketine yönelik muhalefet partilerinin eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, paketin Türkiye'nin ihtiyaçlarından doğduğunu ve yeni bir adım olmadığını belirtti. Bozdağ, "Esasında 11 yıldır AK Parti hükümetlerinin demokratikleşme konusunda attığı pek çok adımın bir yenisidir. Bundan sonra da demokratikleşme konusunda başka adımlar da atılacaktır mutlaka" diye konuştu.

Bozdağ, Türkiye'de bazı şeylere toptan karşı olanlar bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi: "Demokratikleşme paketi henüz Türkiye kamuoyu ile paylaşılmadı ama karşıtlıklarını ifade eden siyasiler var. Karşıtlıklarını ilan eden partiler, kişiler var. İçinde ne olduğunu bilmedikleri bir şeye daha açıklanmadan karşı çıkıyorlar. Yani bu esasında objektif bir değerlendirme değil, subjektif bir yaklaşımı bizim bazı siyasilerimizin ve muhalefetimizin benimsediğinin somut bir göstergesidir. Bu paketin bir terör örgütü ile görüşülerek yapıldığını söylemek Türkiye Cumhuriyeti hükümetine yapılmış en büyük iftiralardan bir tanesidir. Bunun böyle olmadığını bu iftirayı yapanlar da gayet iyi bilmektedirler. Ama maalesef iç politikada kendilerine bir karşılık bulma ümidi ile bunu yaptıklarını düşünüyorum. Ama şunu bilmeleri lazım. Yalanla, iftira ile iç politikada milletin yanında kimse kendine yer bulamaz. CHP'den ve MHP'den açıklama yapanlar bu gerçeği gözardı ediyorlar diye düşünüyorum."