YAĞ FİLTRESİ NE ZAMAN DEĞİŞİR?

Araç sürücülerinin sıklıkla yanıt aradığı sorulardan biri yağ filtresi ne zaman değişir sorusudur. Yağ filtresinin düzenli zaman aralıklarında değiştirilmesi araç ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Araç sürücülerinin sıklıkla yanıt aradığı sorulardan biri yağ filtresi ne zaman değişir sorusudur. Yağ filtresinin düzenli zaman aralıklarında değiştirilmesi araç ömrünü uzatmaya yardımcı olabilir.

Otomobil modellerinde her parça ayrı bir özen ve dikkatle hazırlanarak araca monte edilir. Bu bakımdan araç için gerekli ve önem arz eden bazı parçalar vardır. Aracın doğru bir şekilde çalışmasını sağlayan bu parçalar arasında yağ filtresi de bulunur. Yağ filtresi düzenli bakımların yapılmaması durumunca ciddi hasarların ce yüksek masrafların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu bakımdan birçok araç kullanıcısı yağ filtresi için değişimin ne zaman yapılması gerektiği konusunda bilgi sahibi olmak ister.

YAĞ FİLRESİNİN DEĞİŞİM ZAMANI

Yağ filtresinin değişim zamanı arızanın kendini belirtmeye başladığı dönem gibi görünse de aslında erken müdahale etmek faydalıdır. Yağ filtresinde oluşan arızların giderilmesi gereklidir. Arızalanan bir filtre ile aracın hareket halinde olmaya devam etmesi oluşabilecek hasarların ciddiyetini artırır. Yağ filtresinde herhangi bir arıza olması durumunda araçta motor yağ filtresi sinyal vermeye başlar. Yağ filtresi arıza ışığı yanmaya başladığında arızaya ivedilikle müdahale erilmesi gerektiği bilinmelidir. Böyle bir ikaz durumunda yağ filtresinin kısa süre içerisinde değiştirilmesi gerekir. Ayrıca araç 8 bin ila 12 bin km yol kat ettiğinde de yağ filtresi için değişim söz konusu olur.

YAĞ FİLTRESİNİN DEĞİŞİMİ NEDEN GEREKLİ?

Yağ filtresinin değişimi neden gerekli sorusuna bakılacak olursa, aslında bu durum son derece önemlidir. Yağ filtresi motor ,ile bağlantılı olan parçalardan biri olduğu için belirli periyotlarla değiştirilmelidir. Aksi halde bozulan yağ filtresi sağlıklı çalışmayacağı için motor üzerinde de olumsuz etkilere yol açar. Yağ filtresinin görevini yerine getirmemesi durumunda partiküllerin motorun hareketine engel olduğu görülür. Bu durum motorun çalışmasına olumsuz etki eder. Sağlıklı çalışmayan motor sistemi sürüş kalitesine eksi yönde etki edeceğinden bu durumdan araç performansı ve yakıt tüketimi de olumsuz olarak etkilenir.