Yağ bezesi nasıl geçer?

Genellikle tükettiğimiz gıdalardan kaynaklanan yağ bezesine insanlar çözüm yolları arıyor. Peki Yağ bezesi nasıl geçer? İşte tüm detaylar haberimizde...

Enerji kaynaklarını yakan sistem metabolizmadır. Metabolizmada aksaklıklar olursa bazı hastalıklar oluşur. Yağ yakımında aksaklıklar olduğu takdirde saç yağlanması, kalp rahatsızlıkları ve yüzde yağ bezeleri oluşur.

Yağ metabolizmasını sağlıklı çalıştırmak için ıhlamur, kuşburnu ve altınotu ile hazırlanan tilya kürü uygulanır. Burada amaç zayıflamak değil sağlıklı olmaktır. Yağ bezeleri lipomların yanlış çalışması sonucunda oluşmaktadır. Bunun düzeltilmesi için lavanta çayı uygulanmalıdır. 1 ay kullanılır 1 hafta ara verip ardından tilya kürü uygulanır.

Yağ bezeleri nasıl geçer?

Yağ bezeleri tıbbi literatürde epidermal kist olarak adlandırılır. Bu bezelerin içi yağlı sıvı ile doludur çoğu zaman zarar verici nitelikte değildir ve bir süre sonra kendiliğinden kaybolur bazen yağ bezeleri aşırı büyüyebilir, ağrı yapabilir işte bu durumda tedavi gerekli olur.

Yağ bezeleri cildin yağ ihtiyacını karşılayan yağ bezlerinin yolunun tıkanmasıyla oluşur. Yağ bezeleri şu nedenlerle oluşur...

- AŞIRI YAĞLI BESLENME

- TESTESTERON HORMONUNUN AŞIRI SALGILANMASI

- GÜNEŞ IŞIĞININ ETKİLERİ

Yağ bezelerine ne iyi gelir?

Sizi rahatsız etmeyen yağ bezeleri merhem sürerek geçebilir fakat büyük yağ bezeleri için doktor tedavisi gereklidir. Doktor tedavisine ilave olarak evde bunları deneyebilirsiniz.

- Yağ bezelerine buhar tutarak yumuşamasını ve patlamasını sağlamak.

Buharın verdiği nem bezenin içindeki yağı harekete geçirir ve tıkanıklığı açmaya yardımcı olur. Banyoda sıcak suyu açarak buhar elde edebili; daha sonra bu buharlı ortamda sıcak su ile yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

- Sirke ile pansuman

Yağ bezesinin enfeksiyon kapmasını önlemek ve daha kısa sürede küçülmesini sağlamak için zaman zaman sirke ile pansuman yapabilirsiniz. Sirkenin etkisini arttırmak için beze üzerine pamukla sirke sürüldükten sonra üzerini gazlı bez ile kapatın ara ara gazlı bezi açıp, bölgeyi temizleyerek aynı işlemi yeniden yapın.