Wall Street işgalcilerine gözaltı

ABD'de gelir dağılımı eşitsizliği ve bankaları protesto için düzenlenen gösterilerin ikinci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen eylemde üç kişi gözaltına alındı

ABD'nin New York kentinde, 17 Eylül 2011 tarihinde, ''gelir dağılımı eşitsizliğini, Wall Street'i ve bankerlerini, ekonomik politikaları ve işsizliği protesto etmek'' amacıyla Zuccotti Park'ta başlatılan ve aylarca sürdükten sonra sona eren protestoların 2. yılında gerçekleştirilen gösteri sönük geçti. Üç gösterici gözaltına alındı. Kendilerini toplumun yüzde 99'u kabul edip, yüzde 1'i hedef göstererek başlatılan "Wall Street'i İşgal Et" (OWS) eylemlerinin 2. yılında gösteri ve yürüyüş düzenlendi.

İkinci yılında yeni protesto dalgası

Gösteri, önceki yıllardaki gibi sabahın erken saatlerinde özel bir kuruluşa ait Zuccotti Park'ta başladı. Bir grup gösterici, New York Borsası yakınına kadar gelerek protestolarını burada sürdürmek isterken, eylemci sayısının polis ve gazeteci sayısının gerisinde kaldığı dikkati çekti. Protesto, daha sonra kentin değişik bölgelerine sıkı güvenlik önlemleri altında trafiğe engel olmadan yürüyüş şeklinde akşam saatlerine kadar devam etti. Yaklaşık 500 civarındaki gösterici JP Morgan Chase Bank'ın genel merkezine yürürdü. Eylemciler daha sonra, Times Square ve Bryant Park yakınında trafiği aksatmadan protestolarına devam etti.