Vilnius Zirvesi Bildirisi yayınlandı: Terörizmin her koşulda reddedilecek

Litvanya'nın Vilnius kentinde gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nde yayınlanan bildiride, terörizmin tüm şekil ve tezahürleriyle mücadele edilmesinin ortak savunma için hayati derecede önemli olduğu vurgulandı. Terörizm, herhangi bir koşula bakılmaksızın kesin bir şekilde reddedildi ve en güçlü şekilde kınandı.

Litvanya'nın Vilnius kentinde düzenlenen NATO Zirvesi'nde yayınlanan bildiride, terörizme karşı ortak savunmanın önemine vurgu yapıldı. Terörizmin her türlü şekliyle mücadele edilmesinin elzem olduğu belirtildi.

Bildiride, İsveç'in NATO üyeliği konusunda varılan anlaşmanın memnuniyetle karşılandığı ifade edildi. NATO'nun açık kapı politikasına vurgu yapılırken, ülkelerin kendi güvenlik düzenlemelerini seçme hakkına saygı duyulması gerektiği vurgulandı.

NATO Genel Sekreteri, Türkiye Cumhurbaşkanı ve İsveç Başbakanı arasında varılan anlaşmanın memnuniyetle karşılandığı belirtildi.

Terörizmin her koşulda reddedilecek

Terörizmin her koşulda reddedildiği ve güçlü bir şekilde kınandığı bildiride, terörle mücadele edilmesinin ortak savunma için önemli olduğu vurgulandı.

Bildiride, Ukrayna'ya 2008 Bükreş Zirvesi'nde verilen NATO üyeliği taahhüdünün yeniden vurgulandığı ve Ukrayna'nın kendi güvenlik düzenlemelerini seçme hakkının tamamen desteklendiği ifade edildi. Ukrayna'nın geleceğinin NATO'da olduğu belirtildi.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi yoluyla destek verilecek

Karadeniz'de güvenlik, emniyet, istikrar ve seyrüsefer özgürlüğünün devam etmesini amaçlayan bölgesel çabalara Montrö Boğazlar Sözleşmesi yoluyla destek verileceği vurgulandı.

Rusya ile NATO ilişkilerine ilişkin değerlendirmelerin de yer aldığı bildiride, riskin minimize edilmesi, gerginliğin azaltılması ve şeffaflığın artırılması amacıyla Moskova ile iletişim kanallarının açık tutulacağı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Joe Biden ile görüştü