Ve sonunda kuduz sorunu yeniden hortladı!

Türkiye'de başıboş köpek sorunu giderek büyürken, ülkede kuduz karantinaları baş gösterdi. Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı 3 köy, ölen bir köpekte kuduz tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Adıyaman'ın Besni ilçesine bağlı 3 köy, ölen bir köpekte kuduz tespit edilmesi üzerine karantinaya alındı.

Dikilitaş köyünde yaşayan Ali Çakmak'ın ölen köpeğinden şüphe üzerine Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince alınan numune, Adana Veteriner Kontrol Enstitüsüne gönderildi.

Yapılan incelemede köpeğin kuduz olduğu tespit edildi.

6 ay karantina altında yaşayacaklar

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Dikilitaş, Yeniköy ve Zormağara köylerini karantinaya aldı.

Karantinanın 6 ay süreceği, hayvanların yarından itibaren aşılanacağı öğrenildi.

Bir çocuk kuduzdan öldü

Bitlis'te köpek tarafından ısırılan 11 yaşındaki çocuk, geçtiğimiz Kasım ayında kuduz nedeniyle ölmüştü. Sene başından bu ayına 30'dan fazla kişi köpek saldırı sebebiyle hayata gözlerini yumdu. Yaralananların sayısı çok daha fazla sayıya ulaştı.

Son olarak Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde bir sokak köpeği 6 yaşındaki çocuğun kafa derisini kopardı.

Hemen hemen her gün yaşanan köpek saldırıları ve artan kuduz vakaları, başıboş köpek sorununun bir hayli büyüdüğünü ve acil çözüm gerektiğini gösteriyor.

Yine sokak köpeği dehşeti!Konya Doğanhisar'da 9 köpek bir kadına saldırdı. Vahşi kurt sürüsünü andıran köpekler kadını çeşitli yerlerinden ısırdı. Türkiye'nin dört bir yanından benzer görüntüler gelirken, vatandaşlar #KöpekleriToplayın diye yetkililere çağrı yapıyor. pic.twitter.com/XWQ7w7S3pP

— Milat Gazetesi (@MilatGazete) December 24, 2022