'Vasat Kumpası'

28 Şubat döneminde 'Vasat Davası' kapsamında 2005 yılında gözaltına alınan Emekli İmam Çetin Yıldırım cezaevinde hastalığıyla savaşıyor. 76 yaşındaki Çetin Yılmaz'ın uğradığı haksızlığı MAZLUMDER gündeme getirdi. MAZLUMDER yaptığı basın açıklamasında , ağır hasta olan Yıldırım'ın bir an önce tahliye edilmesi gerektiği vurgulandı.
Zehra Çakmak/İstanbul
MAZLUMDER 28 Şubat'ın siyasi davalarından olan 'Vasat Davası' kapsamında 2013 yılından itibaren cezaevinde tutulan Emekli İmam Çetin Yıldırım'ın mağduriyeti üzerine bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Ağır hasta olan 76 yaşındaki Çetin Yıldırım, Vasat Davası kapsamında örgütün yeni lideri olmak iddiasıyla 2005 yılında gözaltına alınmış 2013 yılında da cezası kesinleşmişti. Yıldırım'ın kronik böbrek yetmezliği, insüline bağımlı diyabet, hipertansiyon, prostat, hafıza problemi gibi birçok ağır hastalığının olduğu öğrenildi.
Dava yeniden gözden geçirilmeli
MAZLUMDER'in basın toplantısına katılan Çetin Yıldırım'ın oğlu Faruk Yıldırım yaşanan süreci şöyle anlattı: "Babam 76 yaşında. Kendisi imam olduğu için Diyanet'ten emekli. 1995'te evi İstanbul'a taşıdı, Bağcılar'da çay ocağı diyebileceğimiz bir mekanda Müslümanlara İslami ilimleri öğretiyordu. 2004 yılında gözaltına alındı. 2009'da 12 yıl 6 ay cezaya çarptırıldı, dosya Yargıtay'a gitti. 2013 Mart ayında tutuklanarak cezaevine konuldu. Yaklaşık 15 aydır Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu. Özel yetkili mahkemeler tarafından yargılanan bu tür hükümlülerin mutlak surette yeni bir mahkemeye ihdas edilerek 28 Şubat ve buna benzer dosyaların yeniden gözden geçirilmesi, yeniden yargılamaya tabi tutulmalarını istiyoruz. Hükümete çağrımız budur. 76 yaşında kalbinde pille yaşayan bir insan ve nefes darlığından kapalı mekanda duramıyor. Buna rağmen cezaevinde tutuluyor."