TV ekranlarda ve gazete sayfalarında sosyal medya konusunda, bilhassa gençelere kurulan tuzaklara dikkat çekerken sık sık gördüğümüz USMED Başkanı Said Ercan, yeni kitabı Dijitalizm'de sanal aleme dair pek çok konuyu aydıntalmaya çalışıyor.
Dijitalizm kitabını aslında bir buluşmayı temsil ettiğini belirten Said Ercan eserini, "Gerçek hayatta başlayan ve sanala taşınan, sanalda başlayan ve gerçeğe taşınan bir buluşma, dijitalin kalbine başlatılan yolculuğun dokunsal hali" diye tarif ediyor.
Ercan kitapta dijital pazarlama, sanal gerçeklik, sosyal medya bağımlılığı, yapay zeka, dijital iletişim, sosyal medya uzmanlığı, viral pazarlama, bloglar, influencerlar ve daha bir çok konuyu ele alıyor.
Sosyal medyanın sosyolojik, psikolojik, ekonomik etkileri ve insanın dijital dönüşümü ile kadim dünyanın nereye gittiğini de sorgulayan Ercan, "İnsan kaynakları nereye gidiyor? İş dünyası nereye gidiyor. Çocuklarımız nereye gidiyor" gibi sorulara da cevap arıyor.
Ercan'a göre "Dijitalizm" hem olumlu, hem de olumsuz anlamda yeni bir dünyayı işaret ediyor. Dijital dünya baş döndürücü bir şekilde büyümeye devam ederken, dijital insan da kendine yol, amaç arıyor. Dijitalleşemeyenler ise bir yerden başlamak istiyor.
Kitapta Said Ercan'ın dijitalleşme konusunda sık sık vurgu yaptığı "kalbi ve vicdanı olan bir dijital dünya" ifadesi de dikkat çekiyor.
Ercan bu bakış açısını, "Bu çalışma 'Kalbi olan, vicdanı olan, ruhu olan, merhameti olan bir dijital dünyayı nasıl kurabiliriz' sorusuna kafa yoruyor" cümleleriyle anlatıyor.
Said Ercan Dijitalizm kitabı ile okuycunun hayatına ber heyecan vermeyi, dijital dünya ile ilgili farkındalık oluşturmak isteyenlere rehberlik etmeyi, bu farkındalığın yolundan gidenler için de etkilenen değil, etkileyen, izleyen değil izlenen olma yollarını ortaya koyuyor.
"Teknoloji freni boşalmış bir kamyon gibi ilerliyor" diyen Ercan, "İşte bu yüzden dijital dünyayı çok iyi bilmemiz gerekiyor. Teknolojinin dümenine robotlaşmamış insanı yeniden geçirmek için bu kitap mütevazı katkıdır" uyarısında bulunuyor.