Ünlülerin teraslı esrar tarlası

Çok sayıda sinema ve tiyatro oyuncusunun da aralarında bulunduğu kişilere yönelik operasyon hakkında bilgi veren İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 aylık bir çalışmanın tamamlandığını açıkladı.

Operasyon kapsamında uyuşturucu hap, esrar, amfetamin, kök hint keneviri, hassas terazi, sigara sarma kağıdı, düzenek, esrar ile karışık tütün, 2 adet ruhsatsız silah, esrar tohumu, çok sayıda kilitli poşet el ve kokain ele geçirildi. Polis, operasyon adreslerinde 2 bin 550 Euro ile 4 bin 285 TL paraya da el koydu. 19'u torbacı ile toplam 49 kişi gözaltına alındı.

Cihangir'de teraslı uyuşturucu tarlası

Narkotik polisinin daha önceki operasyonlarında da karşılaştıkları ev içinde uyuşturucu yetiştiriciliği yine gerçek oldu. Ancak bu sefer Boğaz manzaralı bir dairenin teras katında ortaya çıkarılan ve adeta esrar tarlasını andıran görüntü polisi de şaşırttı. Sarıyer'deki başka bir kişiye ait serada da boy boy hint kenevirleri ele geçirildi.

Dikkat çeken bilgiler ortaya çıktı

Polisin yaklaşık 11 aylık takibi sonrası yapılan operasyonda torbacılara esrar temin edilen yerin Cihangir'de bir lüks binanın teras katı olduğu ortaya çıktı. Adeta esrar tarlasını andıran Boğaz manzaralı terasın sakininin eski Yeşilçam oyuncusu H.Ö. olduğu anlaşıldı. Polis gözaltına alınan ünlülerden bazılarının yer ve uyuşturucu temin etmek suçlamasıyla gözaltına alındıklarını söyledi.

Gezi olayları ile bağlantılı değil

Öte yandan, polis yetkilileri operasyonda gözaltına alınan bazı ünlülere yönelik basın kuruluşlarında yer alan yorumlara da tepki gösterdi. Gezi olaylarına katılan kişilerin gözaltına alınması gibi bir durumun mümkün olmadığını belirten polis kaynakları, yürütülen soruşturma neyi gerektiriyorsa onun yapıldığını, ayrım yapılmadığını ifade etti.