Ünlü komedyen Duke Üniversitesi'nde protesto edildi!

İsrail'e destek ziyaretinde bulunan komedyen Jerry Seinfeld, Duke Üniversitesi'nin mezuniyet törenindeki konuşması sırasında protesto edildi. Onlarca öğrenci töreni Filistin bayraklarını açarak mezuniyetlerini terk etti.

İsrail'e koşulsuz destek veren ABD'ye tepki göstermek amacıyla üniversite kampüslerinde düzenlenen gösteriler, mezuniyet törenlerinde de devam ediyor. ABD'nin önemli üniversitelerinden Duke Üniversitesinde düzenlenen mezuniyet törenine de Filistin ve Gazze'ye destek amacıyla yapılan gösteri damga vurdu.

Ünlü komedyene soğuk duş

Törenin devam ettiği sırada konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen İsrail destekçisi Amerikalı Yahudi komedyen Seinfeld, onlarca öğrenci tarafından protesto edildi.

'Filistin'e özgürlük' sloganları atıldı

Büyük bir Filistin bayrağı açarak "Filistin'e özgürlük" sloganları atan grup, tören alanını toplu şekilde terk ederken bazı öğrencilerin de gruba destek verdiği görüldü.

Seinfeld'in Duke'te konuşmacı olarak davet edilmesine tepki gösterildi

Duke Üniversitesindeki görüntüler sosyal medyada kısa sürede yayılırken, birçok kullanıcı, Seinfeld'in Duke'te konuşmacı olarak davet edilmesine tepki gösterdi. Komedyen Jerry Seinfeld İsrail'in Gazze'ye saldırının şiddetinin arttığı tarihten, 7 Ekim 2023'ten sonra sosyal medya hesabındaki paylaşım sonrası birçok insanın eleştiri oklarının hedefi oldu. Bir Yahudi olarak ayrıcalıklı olduğunu belirten Seinfeld İsrail'in destekçisi olduğunu şu sözlerle ifade etti:

İsrail'e destek açıklaması yapmıştı

Ben 16 yaşındayken İsrail'de bir Kibbutz'da yaşadım ve çalıştım ve o zamandan beri Yahudi vatanımızı seviyorum. Bu saldırılar ve zulümler nedeniyle kalbim kırılıyor. Ancak biz aynı zamanda kalben ve zihnen çok güçlü bir halkız. Adalete, özgürlüğe ve eşitliğe inanıyoruz. Ne olursa olsun hayatta kalır ve gelişiriz. Her zaman İsrail ve Yahudi halkının yanında olacağım.