Üniversite ile lise işbirliği yapacak

Bursa Orhangazi Üniversitesi (BOÜ) ile Bursa'nın en köklü eğitim kurumlarından Nilüfer Eğitim Kurumları (NEK) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Türkiye'de ilk kez bir üniversite ile lise arasında imzalanan protokol ile ortak projeler hazırlanıp, tecrübeler paylaşılacak.

Bursa Orhangazi Üniversitesi'nde gerçekleştirilen işbirliği protokolü, NEK Genel Müdürü Ali Dilitatlı ile Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri tarafından imzalandı. NEK Genel Müdürü Ali Dilitatlı, açıklamasında, Bursa Nilüfer Okulları'nın 30 yıldır Bursa'ya ve eğitime hizmet verdiğini dile getirdi.

Dilitatlı, işbirliğinin amacını şöyle anlattı: "Amacımız, anaokulundan liseye kadar 10 farklı şubede eğitim yapmaktayız. Yaklaşık 4 bin 500 öğrenciye 460 öğretmenle eğitim vermekteyiz. Bu birikimimizle, en önemli amacımız olan bir üst eğitim kurumuna öğrenci hazırlarken, Bursamıza yeni bir heyecan getiren genç, dinamik üniversitemiz ile işbirliği yapmak istedik. Biz kardeş eğitim kurumuyuz. İki eğitim kurumu arasında gerek öğrenci, gerek öğretim üyeleri, gerekse projeler bazında işbirliği yapmak ve hocalarımızın birikimlerinden istifade etmek istiyoruz."

Bursa Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri ise bu günün kendileri için de özel bir gün olduğunu dile getirdi. 30 yıldır Bursa'nın eğitimine damga vurmuş Nilüfer Eğitim Kurumları ile Bursa'nın ilk vakıf üniversitesi Bursa Orhangazi Üniversitesi arasında işbirliği yaptıklarını belirten Prof. İleri, yaşadıkları heyecanı ifade etti.

İşbirliğinin; eğitim, araştırma, geliştirme, proje, sosyal duyarlılık projeleri geliştirme ve eğitimle ilgili karşılıklı olarak tecrübeyi paylaşmayı kapsadığının altını çizen İleri, şöyle konuştu: "Tecrübe, Google'da ya da sosyal paylaşım sitelerinde yazmayan bir şeydir. Onun için Nilüfer Eğitim Kurumları Bursa için çok önemli bir enerjidir. Bursa Orhangazi Üniversitesi de yeni bir enerji olarak 2 yıllık süredir bulunuyor. Bu iki enerjinin tecrübe paylaşmasından çok önemli sinerjiler doğacağına, faydalı projeler üretileceğine, en çok da genç nesillere bu tecrübeleri aktarabilecek eğitim, proje, seminerlerle beraber sinerji oluşturabileceğimize inandığımızdan dolayı böyle bir anlaşmaya imza atmaktan gurur duyuyoruz."