Umursamazlık eğlencesi

Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlar nedeniyle Türkiye'de düzenlenen konser ve eğlence etkinlikleri bir bir iptal edilirken, Fanta Gençlik Festivali ve Yedigün Yaz Konserleri hız kesmeden devam ediyor. Coca Cola ve Pepsi Türkiye kurumsal yetkilileri telefonlarımıza cevap vermezken, tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez, eğlence festivallerini "birilerinin bayramı" olarak değerlendirdi.
İSMAİL UĞUR / ANKARA
Mısır ve Suriye'de yaşanan katliamlara nedeniyle Türkiye'nin bütün illerinde tepki eylemleri düzenlenirken, birçok belediye ve özel kurum yaz aylarında düzenledikleri eğlence programlarını iptal ettiler. Fanta ve Yedigün ise tepkilere rağmen geri adım atmıyor.
Türkiye kamuoyunun "katliam" hassasiyetine rağmen eğlence programlarına tam gaz devam eden şirketler var. Coca Cola ve Pepsi Cola'nın Fanta ve Yedigün markası için Kenan Doğulu, Emre Aydın, Şebnem Ferah ve Murat Boz'un katılımıyla düzenlediği konserler Mısır ve Suriye'de yapılan katliamlara rağmen Türkiye'nin birçok ilinde hız kesmeden devam ediyor.
Saygısızlıku2026
Coca Cola ve Pepsi Cola'nın umursamaz tavrına sanatçılardan tepki geldi. Herkesin eğlenme özgürlüğü bulunduğunun altını çizen sanatçılar, kamuoyunun genel hassasiyetlerinin dikkate alınmasının da topluma saygının bir gereği olduğunu belirttiler.
Yenilmez: Hiç şaşırmadık
Türkiye'nin sevilen tiyatro sanatçılarından Ahmet Yenilmez, Fanta Gençlik Festivali ve Yedigün Yaz Konserleri'ni düzenleyen Coca Cola ve Pepsi Cola şirketlerinden böyle bir hassasiyet beklemediğini ifade ederek "Bu şirketlerin yaptıkları eğlence, katliamlara destek veren ülkelerle aynı anlayışın bir ürünü. Eğlencelerini iptal etselerdi şaşardık zaten" dedi.
İyi niyetli değiller
Yenilmez, herkesin istediği eğlenceye katılma hakkının bulunduğunu ve bunun bir özgürlük alanı olduğunu hatırlatırken, eğlence festivalini düzenleyen şirketlerin iyi niyetli olmadığına inandığını söyledi. Yenilmez sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu şirketlerin yaptıkları beni şaşırtmadı. Eğlence düzenlemeleri gayet normal. Bu şirketlerin, Mısır'da ve Suriye'de katliam yapan ve yapılan katliamlara ortak olanlarla aynı anlayışın ürünü olduğuna inanıyorum. Bu nedenle kendi anlayışlarının gereğini yerine getirdiklerini düşünüyorum. Bence zafer kazandıklarını düşünerek bayram yapıyorlar. Bizim cenazemiz varken ve acı çekiyorken birileri bayram yapıyorsa biz bunu bir yere yazarız. Elbette onların bayram yapma özgürlüğü vardır ama bizim de onlara karşı tavır alma özgürlüğümüz vardır. Kardeşlerimiz ölürken birileri bayram yapıyorsa bizden olmadıkları kesindir. Bu millet de tavrını ona göre belirleyecektir."