Ümmetin dirilişi Çanakkale'de

İslam coğrafyasındaki zulüm bitmeden Çanakkale'nin bitmeyeceğini kaydeden AGD Genel Başkanı Salih Turhan,"Eğer Filistin'de, Kudüs'te, Arakan 'da, Eritre'de, Suriye'de sıkıntılar ve zulümler bitmezse, bizim Çanakkale cihadımız, Çanakkale mücadelemiz bitmeyecektir" dedi.

Anadolu Gençlik Derneği Türkiye'nin 81 ilinden ve 60 ülkeden yaklaşık 250 bin kişiyi Çanakkale'de bir araya getirdi. Kara, deniz ve havayolunu kullanarak gece yarısından itibaren Çanakkale'ye akın eden insanlar, mahşeri bir kalabalık oluşturdu. Okunan dualara binlerce kişi amin dedi.

BİNLER NAMAZA DURDU

Anadolu Gençliğin ve Milli Gençliğin 100 yıl önceki ruhla, aşkla Çanakkale'ye koşarak geldiğine vurgu yapan AGD Genel Başkanı Salih Turhan, "Şühedanın, şehitlerimizin, mücahitlerimizin yolunda olduğumuzu göstermek için ümmetin diriliş vakti olan sabah namazında Çanakkale'nin 100. Yıldönümünde 250 bin kardeşimizle birlikte secdeye durduk" dedi. AGD olarak yaptıkları programların bir anma değil, anlama etkinliği olduğunu vurgulayan Turhan, "Yüzyıl sonra gençlerimizle aynı aşkla şahadetin ne olduğunu, şühedanın ne olduğunu vatanın, milletin, inancımızın ne olduğunu göstermek için toplanmış bulunuyoruz" diyerek yüz yıl önceki aşkla Çanakkale'ye akın ettiklerini söyledi.

"MÜCADELEMİZ BİTMEYECEK"

"Eğer İslam coğrafyasındaki zulümler bitmezse, Çanakkale bizim için bitmez" diyen Turhan şunları kaydetti; "İslam coğrafyası akla hayale gelmedik zulümlerle, sıkıntılarla karşı karşıya. Nereye baksanız İslam ümmeti ile alakalı zulümler yapılıyor. Bizler, Çanakkale'de İstanbul'un Fethi'nde Diyarbakır'ın fethinde Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda Sarıkamış mücadelesinde İslam ümmetinin hangi sıkıntıları çektiğini anlatmaya çalışıyoruz. Eğer geçmişimizden ders almazsak, tarih tekerrür etmiş olur. Eğer İslam coğrafyasındaki zulüm bitmezse, Çanakkale bizim için bitmemiş demektir. Eğer Filistin'de, Kudüs'te Arakan 'da Eritre, Suriye'de sıkıntılar ve zulümler bitmezse, bizim Çanakkale cihadımız ve Çanakkale mücadelemiz bitmeyecektir" dedi.

"İSRAİL, İSLAM'I YAŞATMIYOR"

Programın ardından Siyonist devlet İsrail'in, Filistinlilere uyguladığı baskılara ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulanan Mescid-i Aksa İmamı

Avadallah Kısvani, "İsrail, Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilerin kimliklerini alıp çıkarken geri veriyor. Müslümanların toplu hareket etmesine ya da tekbir getirmesine izin vermiyorlar. Müslümanlara İslam'ı yaşatmamak için ellerinden gelen şeyleri yapıyorlar. İslam ile ilgili hiçbir şeye müsaade edilmiyor İslami bir şey yapmak isteyenleri ise gözaltına alıyorlar. Filistin'in maddi ve manevi yardıma ihtiyacı var. İslam toplumlarının Kudüs'ü ziyaret etmesi, oraya gelerek oranın halkını kalkındırması sahiplenmesi gerekir. Kudüs'e çok vergi yükleniyor ve insanlar evlerini terk edip başka yerlere göç ediyorlar. Barınamıyorlar, artık kaçacak başlarını sokacak rahata erebilecek yerler arıyorlar" ifadelerini kullandı.

"GAZZE YARDIM BEKLİYOR"

Basın mensuplarını yaşadıkları acıyı anlatmak isteyen Gazze'li Muhammed AbuTagiya ise "Gazze'de savaştan sonra 500 bin insanın evi yok oldu. Oradaki her şey kapalı, atılan bombalardan dolayı elektrik yok gün içerisinde sadece iki ya da üç saat bir elektrik olur oda gelirse başka yok ve çok kötü bir durum. İnsanlar yeniden yerleşmek ve yeniden vatanlarına kavuşmak istiyorlar. İnsanlar mağdur durumda. İnsanlar İslam dünyasından çok yardım bekliyorlar. İslam için Kudüs çok önemli bir toprak yardım çok az geliyor. Orada bir savaş var bunu herkes çok iyi biliyor" dedi.