'Ülkeye bereket gelecek'

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, gündemi değerlendirdi

Barışın sağlanması halinde Türk iş dünyasında büyük bir heyecanın yaşanacağını dile getiren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Eğer barış ve huzur tesis edilmişse, hoşgörü varsa hiç korkmayın. Bu ülkenin önü açık, geleceği güneş kadar aydınlıktır" dedi

Çözüm süreci ile ilgili yaşanan gelişmeler iş dünyasını umutlandırdı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Huzur ortamı tesis edilirse bu ülkenin önü açık, geleceği güneş kadar aydınlıktır." dedi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci de "Bu topraklarda yüzlerce yıldır bir arada yaşayan insanların, barış içinde beraberliğini sürdürmesi, ortak bir gelecek için çalışması ülkeye nihai olarak bereket getirecektir." diye konuştu.

Barışın sağlanması halinde Türk iş dünyasında büyük bir heyecanın yaşanacağını dile getiren TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, konuyla ilgili olarak Cihan'a yaptığı değerlendirmede, "Eğer yüreklerimiz; uygarlık yolunda, teknolojide, insan haklarında, hak ve özgürlükte, demokraside, refahta en ön noktayı arzu ediyorsa bunun tek zemini barış ve huzurdur. Eğer bu tesis edilmişse, hoşgörü varsa hiç korkmayın. Bu ülkenin önü açık, geleceği güneş kadar aydınlıktır." ifadelerini kullandı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci de şu değerlendirmelerde bulundu: "Türkiye'nin 30 yıldır uğraştığı, 30 binden fazla insanımızın canına ve milyarlarca dolar kayba neden olan terörün sonlandırılarak, bu topraklara barışın sağlanması istikra ve kalkınma adına çok önemli bir adımdır. Bu ülkede barışın tesis edilmesi, terörün bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararın önüne geçilmesidir. Ülkede istikrarın sağlanmasıdır. İstikrar olan yerde, üretim olur, yatırım olur. İstikrar olan yere turist gelir, yatırımcı gelir. Bu topraklarda yüzlerce yıldır bir arada yaşayan insanların, barış içinde beraberliğini sürdürmesi, ortak bir gelecek için çalışması ülkeye nihai olarak bereket getirecektir."