UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk hafta tamamlandı: İşte sonuçlar ve analizler

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonunun ilk haftası, salı, çarşamba ve perşembe günleri gerçekleştirilen maçlarla sona erdi. ilk hafta toplamda 57 gol atılırken en farklı galibiyeti, Dinamo Zagreb'i 9-2'lik skorla mağlup eden Bayern Münih elde etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2024-2025 sezonu, 36 takımlı lig formatıyla düzenleniyor. İlk hafta, 17 Eylül Salı, 18 Eylül Çarşamba ve 19 Eylül Perşembe günlerinde oynanan maçlarla tamamlandı. Toplam 18 karşılaşmanın yapıldığı haftada 57 gol atıldı ve en farklı galibiyet, Bayern Münih’in Dinamo Zagreb'i 9-2'lik skorla mağlup etmesiyle kaydedildi.

Bayern Münih'ten tarihi galibiyet

Bayern Münih, Hırvatistan takımı Dinamo Zagreb'i konuk ederek 9-2'lik sonuçla haftanın en dikkat çeken galibiyetini elde etti. Bu maçta 4 gol atan Harry Kane, Şampiyonlar Ligi tarihindeki penaltıdan hat-trick yapan ilk oyuncu oldu.

Son şampiyon Real Madrid iyi başladı

Geçen sezonun şampiyonu Real Madrid, sezonun ilk maçında Stuttgart'ı 3-1 yenerek 3 puanla başladı. Kylian Mbappe, Antonio Rüdiger ve Endrick'in golleri galibiyeti getirdi. Milli futbolcu Arda Güler, 75. dakikada oyuna dahil oldu.

Nuri Şahin yönetimindeki Dortmund rahat kazandı

Borussia Dortmund, yeni sezonun ilk maçında Club Brugge’u 3-0 yenerek 3 puan aldı. Teknik direktör Nuri Şahin, ilk Şampiyonlar Ligi maçında galibiyetle tanıştı.

Milli Futbolcular turnuvaya damga vurdu

Juventus, Kenan Yıldız'ın golüyle PSV Eindhoven'ı 3-1 mağlup etti. Kenan, Juventus formasıyla Devler Ligi'nde gol atan en genç futbolcu unvanını elde etti. Benfica ise milli futbolcular Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü’nün golleriyle Kızılyıldız'ı 2-1 yenerek önemli bir galibiyet aldı.

Monaco Barcelona engelini rahat aştı

Haftanın en dikkat çekici galibiyetine Fransa ekibi Monaco imza attı. Sahasında İspanyol devi Barcelona ile karşılaşan Monaco, rakibini Maghnes Akliouche ve George Ilenikhena'nın golleriyle 2-1 mağlup etti.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. hafta karşılaşmaları ise 1-2 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.

İlk hafta sonuçları

Young Boys - Aston Villa: 0-3

Juventus - PSV Eindhoven: 3-1

Milan - Liverpool: 1-3

Bayern Münih - Dinamo Zagreb: 9-2

Real Madrid - Stuttgart: 3-1

Sporting CP - Lille: 2-0

Bologna - Shakhtar Donetsk: 0-0

Sparta Prag - Salzburg: 3-0

Club Brugge - Borussia Dortmund: 0-3

Celtic - Slovan Bratislava: 5-1

Manchester City - Inter: 0-0

Paris Saint-Germain - Girona: 1-0

Kızılyıldız - Benfica: 1-2

Feyenoord - Bayer Leverkusen: 0-4

Atalanta - Arsenal: 0-0

Atletico Madrid - Leipzig: 2-1

Monaco - Barcelona: 2-1

Brest - Sturm Graz: 2-1

Devler Ligi'nin bir sonraki karşılaşmaları 1-2 Ekim tarihlerinde yapılacak.