​Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır? Uygun Uçak Bileti Nasıl Bulunur?

En ucuz uçak bileti arıyorsanız!.. BiletAli’nin bu konuda rehber niteliğinde önerileri var.

Seyahat etmek, hemen herkesin hobileri arasında bulunuyor. Hobi olmasa da ziyaret ve iş için seyahat etmek zorunlu olabiliyor. Plan yaparken seyahat etmeyi ekonomik ve hesaplı gerçekleştirmenin de püf noktaları var. BiletAli, yayımladığı analiz raporunda bu konuya yer veriyor…

BiletAli ucuz uçak bileti bulmak ve almak için faydalı ve başarılı işler yapmaya devam ediyor. BiletAli analiz raporunda konforlu seyahat etmenin ilk başlangıcı olan indirimli ve ucuz bilet almanın püf noktalarını başlıklar halinde sıralamış:

1. İyi Bir Seyahat Planı

Uçak bileti fiyatları yıl içinde sezona, haftaya ve hafta içinde güne göre farklılık arz etmektedir. Hatta günün saatine göre dahi fiyat fark edebilmektedir. Hafta içi uçuşları hafta sonuna göre; sabah ve gece geç saatlerde gerçekleşen uçuşlar daha ucuz olmaktadır.

Uçak seferlerinde genel itibariyle sınırlı sayıda indirimli bilet seçeneği olur. İndirimli koltuklar satıldığı anda fiyatlar yükselir. Dolayısıyla elinizi çabuk tutmalısınız. En ucuz uçak biletini almak için erkenden rezervasyon yapmalısınız: Yani ne kadar erken rezervasyon o kadar ucuza bilet.

2. Gideceğiniz Yerin Özel Günlerine Dikkat Edin

Sezon veya mevsim uçak biletleri fiyatı üzerinde çok etkilidir. Örneğin; Paskalya döneminde Hristiyanlığın yaygın olduğu veya kurban bayramında müslümanların yaygın olduğu ülkelere olan uçuşlar talep artışı sebebiyle genel itibariyle yüksek olur. Bu sebeple; elinizi çabuk tutmak ve önceden bilet rezervasyonu yapmak; ucuza uçmak bakımından oldukça önemlidir.

3. Aktarmalı Uçuşlardan Uzak Durun

Direk uçuşlar aktarmalı uçak seferlerine göre her zaman daha hesaplıdır. Ancak kıtalar arası uçuşlarda aktarmalı sefer kaçınılmaz hale gelmektedir. Bu gibi durumlarda aynı türden vize gerektiren aktarma noktalarını seçmeniz gerekecek. Örneğin; ABD’ye uçacaksınız ve Almanya üzerinden aktarma yapmak üzere uçak bilet aldınız. Bu durumda Schengen vizesi almanız gerektiğini unutmayın.

4. Cumartesi ve Pazar Uçuşlarına Dikkat Edin

Yedi günün en pahalısı cumartesi günüdür. Bir de Pazar günleri Anadolu şehirlerine dönüş fiyatları nispeten daha pahalıdır. Ancak yine de havayolu firmaları hafta sonu için az sayıda da olsa indirimli uçak bileti kontenjanı ayırırlar. Bu günlerde uçmanız gerekiyorsa ucuz bilet alabilmeniz için erken uçak bileti rezervasyonu yapmalısınız.

5. En Ucuz Uçak Bileti Hafta İçi

En ucuz uçak biletini bulmak ve ucuza seyahat etmek isterseniz bunun bir yolu da kesinlikle hafta içi uçuşlarını tercih etmektir. Genellikle çalışanlar ve kısa tatillerde hafta sonu seyahat etmeyi sevenler çoğunlukta olduğundan hafta içi uçuşlar çoğunlukla tercih edilmez. Bu sebeple; En ucuz uçak biletini hafta içi bulma şansınız çok daha yüksek.

6. Ucuz Havayolu Firmalarını Tercih Edin

Büyük ve yüksek standartlara sahip havayolu şirketlerinin rahatlığı olmasa da özellikle kısa seyahatlerde uygun uçak bileti imkanlarını sunan şirketlerin uçuşlarını tercih edebilirsiniz. Bu tür uçuşlarda genel olarak bagaj imkânı sınırlı veya ücretli de olsa gerçekten çok ucuza uçabilir ve cüzdanınızı rahatlatabilirsiniz.

7. Gidiş Dönüş Kapalı Biletleri Tercih Edin

En ucuz uçak bileti almanın birçok yolu var, şüphesiz; o yöntemlerden biri de kapalı bilet olarak ifade edilen gidiş dönüş bileti almaktır. Gidiş dönüş bileti alan yolcu, tek yön uçak biletine göre her zaman daha ucuza seyahat eder. Siz de denerseniz; gidiş dönüş fiyatlarının uygunluğunu göreceksiniz.

8. Seyahat Planınızı Esnek Tutun

En ucuz uçak bileti için seyahat edeceğiniz tarihi ne kadar esnek tutarsanız o kadar ucuza uçarsınız. Zorunlu zamanlar ve zorunlu iş seyahatleri dışında bir zaman dilimi sınırlamanız yoksa; doğru tercih geniş zaman dilimindeki uçuşları incelemek ve önceden rezervasyon yaparak bilet almak olmalıdır.

Bu arada BiletAli’nin 2020’de başlattığı “bedava bilet kazanma” fırsatı da devam ediyor. Bizden hatırlatması.