TÜRKİYE Yazarlar Birliği’nin (TYB) “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri”ni kazanan isim ve eserler açıklandı. Kültür, sanat, edebiyat ve düşünce camiasında 2021'de meydana gelen gelişmeleri takip eden TYB, değerlendirme sürecinin ardından ödüle layık isim ve eserleri belirledi. Ödüle layık görülen isimler arasında Milat Gazetesi yazarlarından Selvigül Kandoğmuş Şahin de bulunuyor.
Sağlık ve huzur dileği
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, 2022'nin, Kovid-19 salgınının bittiği, Türkiye'de ve dünyada huzur, barış ve sağlığın hâkim olduğu bir yıl olarak geçirilmesini temenni etti.
TYB Jürisine teşekkür
Kendisini böyle bir ödüle layık gördükleri için Türkiye Yazarlar Birliği jürisine teşekkür eden yazarımız Selvigül Kandoğmuş Şahin, “Bu ödüller Türk edebiyatına, Türk kültür dünyasına emek verenlerin gönlüne su serpiyor. Takdir edilmek, beğenilmek tabii ki insana ayrı bir gurur veriyor. “Arınma Zamanlarına” isimli çalışmam da hayli emek verilmiş, insanın ruh dünyasında farklı bir gezintiye çıkaracak cinsten bir çalışmaydı. Hem manevi hem de kültür dünyamıza farklı bir bakış açısı getirdiğimi düşündüğüm eserimin ödül alması beni ayrıca teşvik etti” diye konuştu.
ARINMANIN YOLU KALBE YÜRÜMEKTİR
TÜRKİYE Yazarlar Birliği’nden Deneme alanında ödül alan Selvigül Kandoğmuş Şahin, “Arınma Zamanlarına” kitabıyla ilgili şunları söyledi: “Arınmanın ilk yolu kalbe yürümektir diye düşünüyorum. Kalbe yürüyüş yapanların, Allah’ın ayetleri anıldığında titreyen, nefes nefes çoğalan ve azalan sancılarla ürperen yürekleri vardır. Diriliş ve direnişlerle, an an ölüme akarken bedenleri, derin soluksuz bir nefes gibi hayat ve aşk pompalayan yürekleri vardır her daim. Dirilişe akan hayatlar vardır. Tıpkı Üstad Sezai Karakoç’un belirttiği gibi: “Diriliş, hakikatle yarayı deşmek ve âdeta ölüme kadar gidip ordan gerçek sağlığa ve şifaya dönüş demek olacaktır, insan için insanlık için.”
SELVİGÜL KANDOĞMUŞ ŞAHİN KİMDİR?
Tokat Reşadiye, Demircili Beldesi doğumlu yazar, ilköğrenimini Babaeski’de, liseyi ve üniversiteyi İstanbul’da tamamladı. Kısa bir süre muhabirlik ve öğretmenlik yaptı. Edebiyat ve düşünce dergilerinde yazıları ve öyküleri yayımlandı. Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyeliğinde bulunan yazar halen Milat gazetesinde köşe yazarlığını sürdürürken, düşünce ve edebiyat dergilerine yazılar yazıyor. Bir süre Bahçelievler ve Bağcılar Belediyelerinin Eğitim Kültür Müdürlüklerinde ve Basın Danışmanlığında görev aldı. Pamuk Şekeri Çocuk Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmenliğinde bulundu. Resim çalışmalarına Cemal Toy Atölyesinde başladı, daha sonra İlhami Atalay Atölyesinde devam etti. Yazı ve resim çalışmalarını sürdürürken gençlerle seminerler ve eğitim programları yapmaya devam ediyor. Meryem Zehra’nın, Hacer’in, Mustafa Harun’un ve Hümeyra’nın annesi, İstanbul’da ikamet etmektedir.
Yayınlanmış Eserleri:
Gülendamın Renkleri (Öykü 2001, 3.baskı 2017 Okur Kitaplığı)
Hayırlı Haber (Öykü 2002, 3.baskı 2017 Okur Kitaplığı)
Yusufhan (Roman 2006, 4.baskı 2016 Okur Kitaplığı)
Eylül Sancısı (Toplu Öyküler 2011 )
Hızırla Yolculuk (Deneme 2011, 3. Baskı 2018 Okur Kitaplığı)
Savrulan (Öykü 2014, 2.baskı 2015 Okur Kitaplığı)
Kalemin Yazgısı (Deneme 2014 Okur Kitaplığı)
Kırık Zamanlar (Öykü 2015, 2.Baskı 2017 Okur Kitaplığı)
Kalbin Duası (Deneme 2016 Okur Kitaplığı)
Allah Her Yüreğe Dokunur (Öykü 2018 Okur Kitaplığı)
Ahir Zaman Notları ( Deneme 2019 Okur Kitaplığı)
Allah Her Yüreğe Dokunur Osmanlıca Türkçesi ( Öykü 2019 Okur Kitaplığı)
Gülendamın Renkleri Osmanlıca Türkçesi ( Öykü 2019 Okur Kitaplığı)
Arınma Zamanlarına (Deneme 2021, Okur Kitaplığı)