Tutanaklar eksik

28 Şubat davası kapsamında açıklanan MGK tutanaklarının sadece özet olduğu ortaya çıktı. Merhum Erbakan Hoca'nın nasıl bir devlet adamı olduğunun açık ve net anlaşılabilmesi için 28 Şubat tutanaklarının hepsinin açıklanması isteniyor. Dönemin Adalet Bakanı Şevket Kazan "Keşke o tutanakların tamamı okunabilseydi" dedi.

MİLAT / ANKARA

28 Şubat davası kapsamında açıklanan MGK tutanaklarının sadece özet olduğu ortaya çıktı. Merhum Erbakan Hoca'nın nasıl bir devlet adamı olduğunun açık ve net anlaşılabilmesi için 28 Şubat tutanaklarının hepsinin açıklanması isteniyor.

Saadet Partisi Genel Başkan Başdanışmanı ve Adalet Eski Bakanı Şevket Kazan, tutanakların hepsinin açıklanması gerektiğini belirterek, "Bu gün bütün gazetelerde Erbakan Hoca'nın direndiğini herkes kabul etmiş. Büyük bir mücadele verdiğini herkes teslim ediyor" dedi.

Tüm konuşmalar deşifre olmalı

"Şu anda mahkemeye intikal etmiş olan tutanaklar gerçek tutanakların tamamı değil, adeta özeti intikal ettirilmiş" diyen Kazan, tutanaklar incelendiği zaman Erbakan Hoca'nın nasıl bir devlet adamı olduğunun da ortaya çıktığını söyledi. Kazan, " O tutanaklar incelendiği zaman Erbakan Hoca'nın o dönem orada nasıl bir mücadele verdiği nasıl bir devlet adamı olduğu ve laiklik konusunda onlara nasıl mükemmel bir örnek devlet adamı olmayı sergilediği gayet açık ve net bir şekilde görülür. Tutanaklarda sadece satır başları ile tespitleri var, ancak konuşmaların muhtevası da son derece önemli. Keşke o tutanakların tamamı okunabilseydi. Çünkü, 10 saat devam etmiş olan bir toplantı. 10 saat boyunca herhalde 5 saat susarak geçmiyor, herkes konuşuyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kazan, konuşmasında ayrıca tarihi MGK'da askerin yaptığı sunumların da tutanaklarda eksik olduğuna işaret ederek, o sunumları da mahkemenin talep etmesi gerektiğini söyledi.