TUSKON, Nijeryalı 150 iş insanını ağırladı

TÜRKİYE İş adamları ve Sanayicileri Konfederasyonu (TUSKON), dünyanın 7. büyük petrol üreticisi Nijerya'dan gelen 150 iş insanını ağırladı.

TUSKON'dan yapılan açıklamaya göre, TUSKON Nijerya'dan gelen 150 iş insanı İstanbul'da ağırladı. Türkiye-Nijerya Ticaret ve Yatırım Forumu'nda bir araya gelen Türkiye ve Nijerya'dan toplam 500 iş insanı ikili iş görüşmelerinde bulundu. Forumun açılışında konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, sahip olduğu potansiyelin yanında çevresindeki ülkelere de yapılabilecek ihracat sebebi ile Batı Afrika pazarına girmek isteyen Türk firmalar için Nijerya'nın çok önemli bir konuma sahip olduğunu kaydetti. Dünyanın yıldız ekonomilerinden biri haline gelen Nijerya'ya çok önem verdiklerini dile getiren Meral, "Nijerya, Afrika ve dünyanın yatırım vadeden ülkesi konumunda. Çok büyük yer altı ve yer üstü kaynakları ile gerçekten büyük fırsatlar barındırıyor. Dünyanın 10 büyük petrol üreticisi. 700 milyar dolarlık bir pazara giriş kapısı olarak görülüyor. Türk firmaları için gerçekten hem kendisi hem de çevresi ile çok büyük bir potansiyel barındırıyor" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasındaki ticaret hacminin yeterli olmadığına da işaret eden Meral, Nijerya ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin en kısa zamanda 5 milyar dolara çıkması gerektiğini vurguladı. Nijerya'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı Foluso Oluwale Adeshida ise, her iki ülke arasında yatırım ve iş fırsatlarının karşılıklı temin edilebileceğini belirterek, "Nijerya, Türk yatırımcılar için Batı Afrika ve ötesine erişmede önemli bir platform. İnşaat sektöründe ve bu sektördeki imtiyaz haklarında önemli avantajlar var. Elektrik üretimi, dağıtımı, enerji, petrol ve doğal gaz sektörleri, madencilik, tarımla ve sağlıkla ilgili sektörlerde avantajlar var" ifadelerini kullandı.