Türkmendağı düşüyor Esed sınırda!

Türkmen Dağı'nda Esed güçleri ile muhaliflerin şiddetli şekilde sürerken Rusya'nın havadan ve denizden yoğun füze saldırıları nedeniyle Türkmen dağı büyük ölçüde kaybedildi. Esed ordusu böylece Türkiye sınırında dayandı.

ENES BABACAN / MİLAT ÖZEL

Suriye savaşının kilit noktalarından Türkmendağı bölgesinde rejim Rusya'nın, Şii militanların ve sol terör örgütlerinin desteği Türkmen Cephesi büyük ölçüde alan hakimiyetini kaybetti. Esed askerleri Türkiye sınırındau2026

Kontrol tamamen Esed'de...

Türkmen Cephesi'nin yoğun bir mücadele verdiği Türkmendağı'nda bulunan stratejik öneme sahip Karamanlı köyü ve tepesi Esed rejiminin kontrolüne geçti. Esed rejiminin iki gün önce Bayırbucak Türkmen bölgesindeki köylere yönelik başlattığı saldırılar, aralıksız sürüyor. Karamanlı tepesi, Türkmenlerin elinde kalan diğer noktalara hakim konumda olması nedeniyle stratejik önem taşıyordu. Bu tepeden Türkiye'nin sınır karakolları da net şekilde görülüyor. Rusya'nın havadan ve denizden yoğun füze saldırılarıyla desteklediği Esed rejimi, Türkmen Cephesi'nin büyük kısmını aldı. Rejim güçleri yıllar sonra Türkiye'nin Hatay sınırına kadar ulaştı.

Ümmettin Çanakkale'si düştü!

Türkmen Cephesi'nden gazetemize konuşan Emrah Çelik "Rusya, Esed, Şii milisler, sol terör örgütleri bir oldu saldırıyor. Son iki günde 70 şehit, 10 esir ve 100 verdik. Ümmettin Suriye'deki Çanakkale'si düşüyor ama sessizlik hakim durumda ne acı bir durum. Çatışmaların durduğu günlerde ümmetten bize bir tek mermi çok görüldü. Havadan, denizden, karadan yoğun bombardıman altındayız. Ancak imanımızla son nefesimize kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Türkmen Cephesi düşerse sıra Hatay'a gelecektir. Biz burada Türkiye'nin kaderi içinde önem arz etmekteyiz. Şuan Rusya ve Esed tarafından atılan top ve füzelerden Türkiye topraklarına düşen yüzlerce top ve füze var. Ancak diyecek bir şey bulamıyoruz biz son nefesimize kadar Türkiye'nin de geleceğini korumaya devam edeceğiz" dedi.