Türkiye'ye huzuru çok görüyorlar

Ankara'da gerçekleşen patlamanın ardından Türkiye'nin dört bir yanından teröre lanet sesleri yükseldi. Seçim öncesi yaşanan büyük katliamın Türkiye'nin huzurunu ve istikrarını hedef aldığı belirtildi.

EZGİ ÇELİKANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, yaşanan olayı kınadığını belirterek hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yakınlarına ve yaralılara acil şifalar dilediğini dile getirdi. Yaşanan üzücü olayın PKK'nın veya emperyalist güçlerin ajanlarının oyunu olabileceğini kaydeden Özdağ, birilerinin Türkiye'nin huzurunu ve istikrarını hedef almaya devam ettiğini vurguladı. İllegal örgütlerin seçim öncesi sandığa ve seçime olan güveni de sarsmak isteyebileceklerini dikkat çeken Özdağ, ayrıca HDP'ye ve PKK'ya can suyu verilmek istendiğini dile getirdi. Türkiye'de düşmanlık ve nefret tohumları ekmek istenildiğini söyleyen Özdağ, bu tür eylemlere karşı Türk toplumunu uyanık olması konusunda uyardı. Kardeşliğimizi hedef alan bütün eylemleri kınamamız gerektiğini ifade etti.

Atılan sloganlara dikkat

Özdağ: " Türkiye'ye huzuru çok görüyorlar. İnsanlar ölüyor. Hiçbir ölümü tasvip edemeyiz. Canlı bombaların mutlaka kimlikleri tespit edilecek. Devletimiz failleri bir an önce bulacak. Şüpheli olarak PKK'yı görüyorum. Buradan kin ve nefret tohumları ekmemek gerekir. Orada atılan slogana dikkat çekmek gerekirse halay çeken kişiler "Bu meydan kanlı meydan" sloganı atıyor. Neden kan? Güya sosyalistlerin, neden ağızlarında hep kan olur? " diye konuştu.

Türkiye'yi Suriye'ye çevirmek istiyorlar

SiyasetçiYazar Savcı Sayan, ülke olarak çok büyük bir oyunla karşı karşıya olduğumuzu vurguladı. Yaşanan katliamı kınadığını belirten Sayan, Türkiye'yi Suriye'ye çevirme oyununun parçasının yaşandığına dikkat çekti. Sayan, "Rusya'nın son dönemdeki hareketlerine ve Dünya'ya baktığımızda Türkiye ile ne kadar uğraştıklarını görüyoruz. Bu uluslararası bir oyundur. Bunun belki de ayaklarından birisi PKK olabilir ama sadece PKK'ya yükleyip böyle bir terör olayıymış gibi görmenin de Türkiye'ye yarar getireceğine inanmıyorum. Uluslararası boyutu göz arda edilmemelidir. Türkiye'yi karıştırmak isteyenlerin Ankara'ya kadar neler yapabileceklerini gördük. Çok dikkatli olmalıyız" dedi. Yaşanan üzücü olayların ardından Türkiye'de bir karışıklık yaşanmasına izin vermememiz gerektiğini vurgulayan Sayan, "Devletimiz bir an önce failleri bulmalıdır. Biz de bu noktada birilerinin devleti, MİT'i, Cumhurbaşkanı'nı suçlamasına müsaade etmemeliyiz. Bu planı yapanların istediği de budur. Karışıklığı onlar yaşamalı. Acımızı birlikte yaşarken, bu acı üzerine birbirimize sarılarak kardeşliğimizi beraber yaşamamız gerekir" ifadelerinde bulundu.