'Türkiye'nin geleceği için birlikte hareket edilmeli'

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Bütün siyasi partiler, kırmızı çizgilerini, olmazsa olmazlarını bir kenara koyarak Türkiye'nin geleceği için birlikte hareket etmelidir" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Rixos Otel'de düzenlenen iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi. Arslan, başta seçim sonuçları olmak üzere, çalışma hayatı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Seçim sonuçları iyi analiz edilmelidir"

Seçimlerin Türkiye'ye yakışan bir olgunlukta geçtiğini dile getiren Arslan, sonuçların hızlı ve şaibesiz bir biçimde açıklanmasının, demokrasinin başarısı olduğunu ifade etti. Seçim sonuçlarını bütün siyasi partilerin iyi analiz etmesi gerektiğini kaydeden Arslan, sonuçları yanlış analiz edenlerin ilk seçimde seçmenden gerekli cevabı alacağını belirtti. Bütün siyasi partilerin hükümetin kurulması noktasında çaba harcaması gerektiğini söyleyen Arslan, "Siyasi partiler, kırmızı çizgilerini, olmazsa olmazlarını bir kenara koyarak Türkiye'nin geleceği için birlikte hareket etmelidir. Bu, Türkiye için oldukça önemlidir. Bizim açımızdan da çalışma hayatının, taşeron işçilerin durumu, örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılması gibi çözüm bekleyen önemli sorunlar var. Kurulacak hükümetten bu sorunların çözümünü bekliyoruz" dedi.

"Çözüm Süreci devam ettirilmeli"

HAK-İŞ olarak Çözüm Süreci'nin nihayete erdirilmesi konusundaki adımların kurulacak hükümette de devam ettirilmesini istediklerini söyleyen Arslan, "Yeni dönemde, yeni anayasa ve Çözüm Süreci'nin devamı, bizim için olmazsa olmazların başında geliyor. Çözüm Süreci'ni artık siyasi partilerin üstünde bir yerde görüyoruz. Sürecin devam ettirilmesinden yanayız. Hangi hükümet gelirse gelsin, sürecin geri götürülmesi artık mümkün değildir. Çözüm Süreci'nin muhatabı artık 78 milyon vatandaşımızdır" dedi.

"Erken seçim gündemlerinin en son maddesi"

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Arslan, Bir gazetecinin, "Türkiye erken seçime hazır mı?" sorusuna, "Sayın Başbakan'ın 7 Haziran gecesinden itibaren ortaya koyduğu görüşlerin tutarlılık arz ettiğini düşünüyorum. Erken seçim ve ya seçimlerin yenilenme konusu gündemlerinin en son maddelerinden biri. Sayın Başbakanımız bir koalisyon hükümeti kurulması için tüm çabalarını sonuna kadar sürdüreceklerini ve siyasi partiler ile görüşeceklerini samimiyetle söyledi. Görüşmelerimizde de erken seçim düşünmeden bir hükümet kurma konusunda gereken fedakarlığın gösterileceğine dair bir kanaat edindim" dedi.