Türkiye'den FETÖ elebaşı Gülen'in ölümü sonrası ilk açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı terörist Gülen'in ölümüne ilişkin "FETÖ elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız doğruladı. Karanlık örgütün elebaşı öldü. Binlerce genci kandırarak milletine ihanet eden makineye çevirdi" açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha ile bir araya geldi.

Bakan Fidan, ortak basın toplantısının ardından soruları yanıtladı.

FETÖ elebaşı terörist Gülen’in ölümüne ilişkin Fidan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Karanlık örgütün elebaşı ölmüştür. FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor.

Bu ölüm bizi rehavete itemeyecek. Bu örgüt kutsal değerler adına gençlerimizi safına katmış, bu gençlerimizi milletine ihanet eden bir makineye dönüştürmüştür. Kendilerini ihanet dolu bu yanlış yoldan vazgeçmeye davet ediyoruz."

'Hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecek'

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamasının tamamı şu şekilde:

"FETÖ elebaşının ölümü, terör örgütüyle mücadeledeki kararlığımızı hiçbir şekilde akamete uğratmayacak aksine mücadelemiz aynı kararlılık ve azimle devam edecektir.

Ülkemiz aleyhine esaslı bir milli güvenlik sorunu olarak devam eden bu örgütle mücadele FETÖ elebaşı ile sınırlı olmayıp, tüm unsur ve uzantılarıyla sürecektir.

FETÖ üyeleri hakkında yürütülmekte olan adli işlemler söz konusu ölüm olayından etkilenmeden örgütün yönetici ve üyelerine karşı yürütülen yargılamalar ve uluslararası adli mekanizmalar aynı kararlılıkla takip edilecektir.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti, başta yargı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarıyla, milli iradeye karşı savaş açan bu ihanet şebekesinin kalıntılarını temizlemekten asla vazgeçmeyecek, milletimizin huzuru ve güvenliği için gereken her adım atılmaya devam edilecek, hain örgütün her bir üyesi Türk adaleti önünde mutlaka hesap verecektir"