Türkiye'nin hamlesi geri adım attırdı!

24 Haziran'da yapılacak seçimler için ülkesinde kampanya yasağı getiren Almanya, HDP'nin miting yapmasına izin vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığı'ndan üst üste yapılan açıklamaların ardından Almanya, geri adım attı.

Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik açıklamalarıyla teröristlerin hamiliğini üstlendiğini her fırsatta dile getiren Almanya, Türkiye'deki seçimler için ülkesinde kampanya yasağı getirmesine rağmen terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'ye miting izni vermişti.

Almanya'nın bu skandal kararına Dışişleri Bakanlığı, "Bu ikiyüzlü yaklaşım ne demokrasiyle ne terörle mücadeleyle ne de Türk-Alman ilişkilerinde normalleşme beklentileriyle bağdaşmaktadır" ifadeleriyle mitingi kınamıştı.

HDP'YE İZİN VERENLER AK PARTİ'YE İZİN VERMİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'daki mitinginde Almanya'ya tepki göstermişti. Avrupa'da terör örgütü PKK'nın ön kuvveti durumundaki HDP'ye miting izni verenler, AK Parti'ye izin vermediğini dile getiren Erdoğan, "Neden, ne kadar engellersek, o kadar iyi diyorlar. İsteseniz de, istemeseniz de, Bosna Hersek size yetti. Dadaşlar size yeter. Vakit birlik vakti. Unutmayın yaparsa yine AK Parti yapar" ifadelerini kullandı.

HDP SÖZCÜLERİNE YASAK

Cumhurbakanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanlığından üst üste yapılan açıklamalar, Almanya'ya geri adım attırdı. Köln Neumark Meydanı'nda dün düzenlenen mitingde HDP sözcülerine konuşma yasağı getirildi.

MİTİNG VAR SES YOK

HDP bayraklarıyla donatılan alanda, Alman polisi ile mitingi organize eden komite arasında yoğun görüşmeler yaşandı. Alman polis yetkilileri, mitingde HDP milletvekili ya da milletvekilliği düşürülen isimlerin konuşma yapmasına izin verilmeyeceğini komiteye bildirdi. Bir süre önce milletvekilliği düşürülen Tuğba Hezer ve Ahmet Yıldırım alana gitti ancak programda olmasına rağmen konuşma yapamadı. Miting görevlileri, "HDP bayrakları dışında bir örgüt bayrağı ya da sembolü kullanılmasın" uyarısında bulundu.