Türkiye mart ayında karın etkisi altına girdi

Başta Ankara olmak üzere birçok il beyaza büründü. Doğu Anadolu, Konya, Kastamonu, Kayseri, Ankara, Adana, Antalya ve Niğde''den peşpeşe kar haberleri geliyor. Meteoroloji buzlanma ve don olayına karşı vatandaşlara uyarıda bulundu.

Mart ayının sonlarına doğru yaklaştığımız şu günlerde hava sıcaklıkları düşerek, kar yeniden kendini gösterdi. Aralarında Ankara'nın da olduğu birçok il beyaza büründü.

Dün akşam saatlerinde başlayan ve özellikle Doğu Anadolu bölgesini etkisi altına alan kar, gece aralıklarla etkisini sürdürdü.

Buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürülüğü tarafından buzlanma ve don olayına karşı da uyarı yapılırken vatandaşların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Kara yollarında kar sürgünleri

Şiddetli rüzgar nedeniyle başta Ankara kara yolu olmak üzere Yozgat, Aksaray ve Nevşehir kara yollarında kar sürgünleri oluştu.

Karayolları 61'inci Şube Şefliği ekipleri, hava sıcaklığının sıfırın altında seyretmesi nedeniyle kar sürgünlerinin oluşturduğu don ve buzlanmaya karşı küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Jandarma ve polis ekipleri, gece saatlerinde Ankara-Kayseri kara yolunda meydana gelen 9 farklı yaralamalı trafik kazasına müdahale ederek, yolda kalan araçların sürücülerine yardımcı oldu.

Kırşehir Özel İdaresi de 11 ekiple, kar ve tipi nedeniyle kapanan 23 köy yolunu ulaşıma açtı.

Niğde

Niğde'de gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar ve tipi buzlanmaya neden oldu.

Olumsuz hava şartları nedeniyle maddi hasarlı trafik kazaları meydana gelirken, karayolları ve belediye ekipleri yollarda kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinin yüksek kesimlerinde etkisini gösteren kar yağışı, çevreyi beyaza bürüdü. İşe gitmek için evinden çıkan vatandaşlar otomobillerin üzerinde biriken karları görünce şaşkınlık yaşadı.

Bu arada, bölgede hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğini belirterek, zirai don uyarısında bulunuldu.

Konya

Konya'da dün öğle saatlerinde başlayan sağanak, yerini akşam saatlerinde kar yağışına bıraktı.

Mevlana Türbesi, Aziziye Camii ile İnce Minareli Medrese'nin yanı sıra kentin tarihi ve turistik yerleri beyaza büründü, sokaklarda park halindeki araçların üzeri karla kaplandı.

Antalya-Konya kara yolunda kar engeli

Dün akşam saatlerinden itibaren yoğun şekilde yağan kar, Antalya-Konya kara yolunun 1825 rakımlı Alacabel mevkisinde ulaşımda aksamalara neden oldu.

Tipi ve şiddetli kar nedeniyle gece saatlerinde ulaşıma kapanan kara yolunda, karayolları ekiplerince çalışma yapıldı.

Karla mücadele çalışmalarının yoğun devam ettiği bölgede araçlar, Beyşehir yoluna yönlendiriliyor. İlçe Jandarma Komutanlığı ve trafik ekipleri de yolda mahsur kalanlara yardım ediyor.

Adana-Ankara otoyolunda kar yağışı nedeniyle ulaşım aksıyor

Adana'nın Pozantı ilçesinde sabah saatlerinde etkili olan kar yağışı Adana-Ankara otoyolunda ulaşımın her iki yönde aksamasına neden oldu. Bölgede TIR'ları kurtarma çalışması yapılıyor.

Yetkililer, sürücüleri dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı.