'Türkiye istikrardan yana oy kullanacak'

Genel seçimlere sayılı günler kala Gaziantep esnafı ve ev sohbetlerini sürdüren AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Ali şahin, esnaf ve ev ziyaretlerinde vatandaşın büyük ilgisi ile karşılaşıyor. Şahin'in ziyaretlerine katılan Gazetemiz bölge müdürü Mehmet Güngördü, izlenimlerini aktardı.

MEHMET GÜNGÖRDÜ/GAZİANTEP

AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Ali Şahin, 7 Haziran Genel Seçimlerine sayılı günler kala Gaziantep'in köy ve ilçelerinde seçim çalışmaları kapsamında seçmenlerle bir araya gelerek esnafın sorunlarını konuşuyor.

Hizmetleri anlattı

AK Parti Gaziantep Milletvekili adayı Ali Şahin, esnaf ziyaretlerinde sık sık AK Partinin icraatlarını anlatıyor. Vatandaşların yoğun ilgi ve talepleri ile karşılaşan Şahin şunları söyledi: "esnafımızın memnuniyetini 12 yıldan beri süre giden, eğitim alanında, sağlık alanında, ulaşım alanında kendilerine verilen hizmet alanında, artan refah alanındaki hizmetleri yükünen gözlemlemiş bulunuyoruz. Tabi ki küçük çapta taleplerde gelebiliyor. Bu taleplerde yine genellikle emekli vatandaşlarımızın maaşların artırılmasına yönelik bir talep var. Bu yönde de zaten iktidarımız, hemen parlamento tatil olmadan önce, emeklilerimize yönelik bir iyileştirme sözü vermişti. Ancak buda yine temmuz ayında ödeneceği için, politik bir adım atmayıp seçim sonrası ödeneceği için vatandaşlarımızın haberi olmamış oluyor. Vatandaş istikrardan yana hala önemli bir tavır sergilediğini görüyoruz. Önümüzdeki süreçte de inşallah önemli bir ölçüde Gaziantepli hemşerilerimizin yine istikrar yönünde oy kullanacağını, yine istikrar için AK Partiye oy vereceğini görüyoruz." dedi.

ESKİ TÜRKİYE İLE KIYASLANAMAZ

Şahin, Ak Partinin vermiş olduğu hizmetleri anlatan Şahin, "Türkiye'nin özgür sorunları vardı, son 12 yılda hayal edemeyeciğimiz devrimler gerçekleşti, Ekonomi sorununa AK Parti çözüm getirdi. Eski Türkiye'yle kıyaslanmayacak ölçüde geri dönüşü olmayan yeni Türkiye'nin güzel yerlere geldiğini belirtti.

Öte yandan 'nerede kalmıştık' deyip Kürt sorunun çözümü için 7 Haziran seçimlerinde güçlü bir iradenin gerekli olduğunu belirten Şahin şunları söyledi: "Türkiye, terörün oluşturmaya çalıştığı, demokratik bu yapıya ve baskılara rağmen, Kürt sorununu çözmek için elinden geleni yapmaktadır. Bu yolda çok mesafeler alındı, ancak "uluslararası terör siyaseti" Türkiye'nin sorunu çözme iradesini kırmaya çalışıyor. Ama AK Parti hükümeti buna direniyor. Kürt meselesi çözülsün, Türkiye'de vatandaşlar ile devlet arasında uyum olsun, Türkler ile Kürtler arasında tam manası ile barış ve kardeşlik tesis edilmiş olsun; diye mücadelesini veren bir parti olduğumuzu 78 milyon biliyor. Kürt meselesini demokrasi, insan hakları seviyesinde çözüm çözmeye devam ediyoruz. 'Nerede kalmıştık 'diyerek duraksatılan bu süreci yeniden başlatan Ak Partidir. Bu süreçte çok şey yapıldı, mesela Kürtçe seçmeli ders olarak okutulmaya başlandı, Bütün bunların bir lütuf şeklinde değil, demokratik haklar olarak verildiğini görüyoruz."

ÖNÜMÜZÜ KESMEK İÇİN OPERASYONLAR DÜZENLENİLİYOR

Ali Şahin konuşmasında; "geçtiğimiz senelerde AK Parti iktidarına yönelik bir operasyon olarak yapılan TIR operasyonu halk iradesine yönelik, AK Parti iktidarını akamete uğratmaya yönelik Türkiye'nin Ortadoğu'da, Türkiye'nin gelişmesini, kalkınmasının önünü kesmeye yönelik gerçekleştirilen iş ve dış odakların bir araya gelerek AK Parti hükümetine düzenlemiş oldukları bir operasyondur. Bunun seçimlere yakın süreçte tekrar gündeme getirilmiş olmasını AK Parti'nin bu seçimlerde önünü kesmeye yönelik yeni bir operasyon olarak değerlendirmek gerekir. Ancak Türk halkı, Gaziantep halkı seçilmiş bir iktidara ve kendi iradelerine yönelik düzenlenen bu operasyonların farkında. Ne tür operasyon düzenlenirse düzenlensin AK Parti'nin önünü kesemeyeceklerdir. Bu tür operasyonların AK Parti'ye destek vermek için vatandaşı daha da motive etiklerini gündeme getiriyorlar. Bu anlamda Gaziantep halkının kendilerine yönelik operasyonlara en güzel cevabı 5 Haziran cuma (bugün) saat 17'de Demokrasi Meydanında düzenleyeceğimiz miting ile ortaya koyacaklardır. Bu anlamda ben bütün Gaziantep halkımızı 5 Haziranda Demokrasi Meydanına, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nu güzel bir şekilde ağırlamaya ve son sözü demokrasi meydanında söylemeyi davet ediyorum" dedi.

DUYGULU ANLAR YAŞADI

Ali Şahin, esnaf ve ev ziyaretleri esnasında bir vatandaşın kurban kesmesi Şahin'i duygulandırdı. Şahin "Benim dört yıllık milletvekili hayatımda en duygulu andı, sağ olsunlar AK Parti'ye ve Şahin'e göstermiş olduğu teveccühün bir yansımasıdır. Ben isterdim ki o kurban orada kesilmesin ama maalesef mani olamadık. Beni halkıma ,milletime bu derece sevdiren rabbime hamt ediyorum" dedi.