Türkistan'da 'Sınırsız Kardeşlik-III' tatbikatı gerçekleştirildi

Kazakistan'da Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Katar ve Pakistan'dan özel kuvvet birimlerinin katılımıyla "Sınırsız Kardeşlik-III" adlı ortak tatbikat gerçekleştirildi.

Kazakistan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, ülkenin güneyindeki Türkistan eyaletinde bulunan Orda poligonunda düzenlenen çok uluslu tatbikata Kazakistan, Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Katar ve Pakistan'ın silahlı kuvvetlerine ait özel birimlerden 400’den fazla asker katıldı. Ayrıca, Kırgızistan ve Ürdün tatbikatlarda gözlemci olarak yer aldı.

Ortak operasyon düzenlendi
Katılımcı ülkeler, orduları arasında deneyim paylaşımını sağlamak ve komuta kontrol sistemleri ile askeri birliklerin birlikte çalışabilirlik düzeyini artırmak amacıyla gerçekleştirilen tatbikat kapsamında taktik atışlar, paraşüt kullanımı ve dağ eğitimleri düzenlendi.

Tatbikatın son aşamasında birlikler, kalabalık bir bölgeye sığınan yasa dışı silahlı grubu etkisiz hale getirmek amacıyla özel bir operasyon gerçekleştirdi. Kazakistan Savunma Bakanı Ruslan Jaksılıkov, 6 ülkenin özel birimlerinin ortak yürüttüğü bu operasyonu yerinde izledi.

Jaksılıkov, operasyonun başarıyla tamamlanmasından dolayı askerleri tebrik ederek,"Terör tehditlerinin artması dikkate alınarak askeri güvenlik alanındaki çabalarımızı birleştiriyoruz. Tatbikat sırasında yönetim organlarının ve alt birimlerin kriz durumlarında eylemlerine yönelik algoritmalar geliştirildi. Ortak operasyon ise askeri birliklerin tutarlı ve etkili bir şekilde hareket etmeye hazır olduğunu gösterdi" ifadelerini kullandı.