TÜİK İstanbul'dan dev proje

Türkiye İstatistik Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü benzersiz bir uygulama başlattı. Kaliteli ve Güvenilir İstatistik İçin Muhtarlarla El Ele projesi ile tüm ilçelerde muhtarlara TÜİK çalışmaları anlatılıyor

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan projenin ilk toplantısı Sultanbeyli'nde yapıldı. Sultanbeyli Kaymakamlığının organizasyonu ile İlçe deki kamu kurumu temsilcileri, Mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri kahvaltı programında bir araya geldiler.

Düzenlenen programda katılımcılara TÜİK tanıtım filmi izlettirildi. Ardından TÜİK istanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp, katılımcılara hitap etti. Hitabında TÜİK çalışmaları hakkında bilgiler veren Gökalp, TÜİK personelinin çalışmalarını kurum kimlik kartı ve onay belgesi ile yaptığını ifade etti. Muhtarların TÜİK çalışmaları için önemli bir yeri olduğuna değinen Gökalp, " Muhtarlarımızla el ele vererek daha kaliteli ve daha güvenilir istatistiklerin üretilmesini sağlayacağız. Muhtarlarımızın TÜİK çalışmaları hakkında bilgi sahibi olması bizim için çok önemli. Yunus Emre hazretlerinin dediği gibi " Gelin tanış olalım işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim " bu düsturla projemize Bismillah dedik. Mahallelerinizde bulunan hanelerde ve iş yerlerinde TÜİK çalışmaları olabiliyor. Sizin bu konuda göstereceğiniz hassasiyet ile bu çalışmalardan haberi olmayan mahalle sakinleri ve iş yeri sahipleri size ulaştığında sizin yönlendirmeleriniz ve mahallenize gelen personelimize göstereceğiniz kolaylık sayesinde TÜİK çalışmalarının daha verimli olacağına inanıyoruz. Bu yüzden Kaliteli ve Güvenli İstatistik İçin Muhtarlarla El Ele projemizi hayata geçirdik. Bu projenin Ülkemize ve milletimize faydalı hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum " dediler.

Programın sonunda Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay'a TÜİK projesine katkılarından dolayı TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.