TÜİK İstanbul 'Muhtarlarla el ele' projesi başlattı

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ) İstanbul Bölge Müdürlüğü " Kaliteli ve Güvenilir İstatistik İçin Muhtarlarla El Ele " projesi başlattı.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü TÜİK çalışmaları hakkında halkın daha fazla bilgi sahibi olmasını sağlamak, bu vesileyle de üretilen istatistiklerin kalite ve zamanlılık açısından verimliliğini artırmak üzere örnek bir proje başlattı.

" Kaliteli ve Güvenilir İstatistik İçin Muhtarlarla El Ele " projesi ile TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü İstanbul da bulunan 39 İlçede Mahalle muhtarları ile bir araya geliyor. Yapılan toplantılarda muhtarlara TÜİK Çalışmaları anlatılıyor ve TÜİK' in kurumsal tanıtımı yapılıyor. Projede vatandaşların TÜİK çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmaları ve sahada yapılan TÜİK çalışmalarında Muhtarların hem vatandaşlara hem de TÜİK memurlarına yardımcı olmalarını sağlamak hedefleniyor.

Proje hakkında bilgiler veren TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail Gökalp, " Projemiz kapsamında şu ana kadar 9 ilçede 193 Mahalle Muhtarımızla bir araya geldik. Muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda kendilerine TÜİK' i tanıtıyoruz ve TÜİK çalışmaları hakkında bilgiler veriyoruz. Sonrasında arkadaşlarımız Muhtarlarımızla yakın iletişimde bulunarak ve zaman zaman kendilerini ziyaret ederek saha çalışmalarımızı kalite ve zamanlılık açısından daha verimli hale getiriyorlar. Biz TÜİK olarak diyoruz ki Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Sevelim sevilelim. Arkadaşlarımızla yaptığımız koordinasyon toplantılarında yaptığımız kamu hizmetini daha fazla nasıl geliştirebilir, kalitesini nasıl artırabiliriz hep bunu konuşuyoruz. Arı ne kadar vızıldar, çalışırsa bal o kadar fazla ve güzel olur. Bizde Hizmeti nimet bilen bir anlayışla ülkemiz için vızıldıyor yani çalışıyoruz " dedi.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü daha önce başlattığı " TÜİK Kapılarını Öğrencilere Açıyor " projesi ile binlerce öğrenciyi TÜİK hizmet binasında misafir ederek TÜİK' i tanıtmıştı.