TÜİK ile Sultanbeyli Kaymakamlığı arasında işbirliği protokolü imzalandı

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) İstanbul Bölge Müdürlüğü ile Sultanbeyli Kaymakamlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından başlatılan " Kaliteli ve Güvenli İstatistik İçin Muhtarlarla El Ele " projesi kapsamında TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğünde düzenlenen toplantı ile TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü ile Sultanbeyli Kaymakamlığı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail GÖKALP ve Sultanbeyli Kaymakamı Metin KUBİAY tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğü Uzman Personelleri tarafından muhtarlara TÜİK tanıtımı yapılacak ve bilgilendirme toplantıları düzenlenecek. Ayrıca Sultanbeyli ilçesinde bulunan okullarda öğrenim gören öğrenciler kamuoyunda istatistik bilincinin geliştirilmesi kapsamında TÜİK İstanbul Bölge Müdürlüğünü ziyaret edebilecekler.

İmza töreninde konuşan TÜİK İstanbul Bölge Müdürü İsmail GÖKALP, " İstanbul'umuzun 39 ilçesinin sokaklarında, caddelerinde, hanelerinde ve iş yerlerinde yaz kış demeden ülkemizin için en kaliteli ve güncel verileri üretmek için çalışıyoruz. Bu verileri üretirken kamu kurum ve kuruluşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla iş birlikleri yaparak hem verilerin kalite ve zamanlılık açısından daha verimli hale getirilmesini amaçlıyoruz. Bu kapsamda muhtarlarımız ile düzenleyeceğimiz bilgilendirme toplantıları ile muhtarlarımıza kurumumuzu tanıtarak istatistik bilincinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Bu iş birliğine vesile olduğundan dolayı Sultanbeyli Kaymakamımıza çok teşekkür ediyor, söz konusu iş birliğimizin vatanımıza, milletimize faydalı ve mübarek olmasını temenni ediyorum" dedi.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin KUBİLAY ise yaptığı açıklamada " Muhtarlarımız ile düzenlenecek toplantıların TÜİK' in tanıtımına ve istatistik bilincinin gelişmesine faydalı olacağına inanıyorum. Bizde plan ve programlarımızda TÜİK' in ürettiği sosyal ve ekonomik verilerden istifade ederek işlerimizi en iyi şekilde yapmayı arzu ediyoruz. Bu kapsamda yapılan iş birliğinin iki kurumumuza da faydalı ve uğurlu olmasını diliyorum " dedi.