TÜGVA tarafından başlatılan "Hünerhane" projesi tanıtıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kadın ve Aile Koordinatörlüğünce başlatılan "Hünerhane" projesi tanıtıldı.

TÜGVA Genel Merkezi'ndeki tanıtımda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, Hünerhane projesini anlamlı kılanın, el emeği, göz nuruyla üretime katkı sağlaması olduğunu söyledi.

Kadınların böyle projelerle bir başarı hikayesi yazacağını belirten Yenigün, "İnanıp, çalışıp, üretip başaracaklar. Kadınlarımızın kişisel gelişiminin yanı sıra onlara meslek edindirmeyi de hedefleyen atölye projelerinin daima arkasında olduğumuzu bilmenizi isterim. Kadınlarımız ev ekonomisine destek olarak, yeni beceriler edindiklerinde kendilerini daha iyi hissedeceklerdir." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celile Eren Ökten ise Türkiye'nin ekonomiden eğitime, tarıma, turizme ve sağlığa kadar tüm alanlardaki başarılarının altında kadınların emeği, altın teri ve imzası olduğunu belirtti.

Bir toplumun medeniyet düzeyinin kadınlara verdiği değerle ölçüldüğünü vurgulayan Ökten, "Hünerhane gibi değerli projelerin yanı sıra TÜGVA’nın eğitim-öğretim çalışmaları yanında kamplarıyla, kültür-sanat ve spor faaliyetleriyle hayatlara dokunan hizmetlerini takdirle karşılıyorum." dedi.

Ökten, Bakanlığın eğitim alanında uluslararası ve ulusal işbirliklerini de desteklediğini anlatarak, "Milli teknoloji hamlesi, TEKNOFEST gibi etkinliklerde gençlerimizin her daim yanında yer aldık. Bakanlığımız ile TÜGVA arasında da öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerlerin kazandırılması kapsamında sosyal, sanatsal, kültürel, sportif, teknolojik etkinlikler, proje çalışmaları, yarışmalar, mesleki ve teknik olmak üzere çeşitli kursların gerçekleştirilmesi için işbirlikleri yapılmaktadır." diye konuştu.

Eğitim ve Sosyal Etkinlikler Yapılmasına Dair İşbirliği Protokolü kapsamında ülke genelinde 2017'den bugüne kadar 29 bin 627 kurs açıldığını aktaran Ökten, şöyle devam etti:

"Bu kurslardan 402 bin 305 kursiyer faydalanmıştır. Değerler Eğitimi ve Sosyal Etkinlikler Yapılmasına Dair İşbirliği Protokolü ve Sosyal, Kültürel, Sportif Faaliyetler ile Bilim ve Sanat Faaliyetlerinin Yapılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü kapsamında ise rehberlik faaliyetleri yürütülmüş, çizimlerle Hadis Yarışması ve Türkiye Gençlik Vakfı Medeniyet ve Değerler Kulübü Kitap Kurdu Projesi Yarışması düzenlenmiştir. Gençlerin kişisel, sosyal, kültürel ve akademik gelişimlerine katkı sağlayan işbirliklerini eğitimi her alanda güçlendirmesi ve tecrübe aktarımını içermesi açısından oldukça kıymetli buluyorum."

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci de hayata geçirilen Hünerhane projesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

TÜGVA Genel Başkan Yardımcısı Tuba Arslan ise projeyi 81 ilde yürütmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hünerhane projesiyle kültür ve medeniyette önemli yere sahip sanat dallarını ve gelenekleri yeniden canlandırmayı hedeflediklerini dile getiren Arslan, "Proje, kadınlarımıza günümüz dünyasının becerilerini kazandırma konusunda destek verme amacıyla oluşturulmuş bir eğitim atölyesi projesidir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılanlar atölye çalışması gerçekleştirdi.