Trump''a tokat gibi ''DNA'' cevabı!

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Çakma Pocahontas” diyerek dalga geçtiği Demokrat Partili Kongre üyesi Senatör Elizabeth Warren, yaptırdığı DNA testi ile gerçek bir Kızılderili olduğunu ispatladı.

Massachusetts senatörünün paylaştığı DNA testi, Amerikan yerlisi kimliğinin 10 nesil kadar geriye gittiğini gösterdi.

Stanford Üniversitesi’nden konunun uzmanı Carlos D. Bustamante’nin yaptığı DNA analizine göre, Elizabeth Warren’ın soyu çoğunlukla Avrupa’yı işaret etse de, aile ağacında yerli Amerikalı bir kol da var ve 1700’lü yıllara kadar uzanıyor.

TRUMP FENA UÇMUŞTU

Başkan Donald Trump, seçim kampanyalarında Warren’a ismi bilinen yerli Amerikalılar'dan Pocahontas ismini takmış ve “Eğer DNA testini yaptırırsan, istediğin kuruma 1 milyon dolar bağış yapacağım” demişti.

Warren, son yaptığı açıklamada, “Aile geçmişimin bir ABD Başkanı tarafından ırkçı siyasi bir malzeme olarak kullanılmasını hiç beklemiyordum” dedi.

DNA sonuçlarını paylaşması Demokrat senatörün, 2020’de Trump’ın karşısına başkan adayı olarak çıkmasının bir ön çalışması olarak yorumlanıyor.

Pocahontas, 1500’lerin sonunda doğan bir yerli Amerikalı kadındı, İngiltere'yle kabilesi arasındaki savaşın bitmesinde ve ticari ilişkilerde önemli rol oynadı.