Trump'tan 'geri adım' imzası

Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan edip İslam alemini öfkelendiren ve dünyayı karıştıran Trump, bu açıklamasının tam tersi bir imza atarak asıl niyetini belli etti.

MilatGazetesi.com

ABD başkanlık seçimlerinde Siyonistlere "Kudüs'ü başkent olarak tanıma ve büyükelçiliği Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma" sözü veren ABD Başkanı Donald Trump dünyayı karıştıran hamlesinden geri adım attı.

ABD Kongresi'nin 1995'te kabul ettiği ve ABD'in İsrail büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımasını öngören "Kudüs Büyükelçilik Yasası"nı bugüne kadar tüm ABD Başkanları 6 ayda bir erteleme imzası atarken, Trump da başkanlık koltuğuna oturmasının ardından önce bu imzayı attı. Ancak aradan 6 ay geçtikten sonra Siyonistlere verdiği sözden dolayı çözüm yolu arayan Trump, bütün İslam alemini karşısına alma pahasına, sırf katil İsrail'e yaranmak için "Kudüs başkent olarak tanıdığını" ilan etti ve büyükelçiliği Tel Aviv'den taşıyacağını açıkladı.

Ancak bütün dünyayı karıştıran açıklamanın ardından Trump da 21 yıldır bütün ABD başkanlarının yaptığı gibi "ulusal güvenlik" gerekçesiyle kararı 6 ay erteleyen imzayı attı. Dünya kamuoyu Trump'ın bu imzayı atacağını bile bile neden dünyayı ayağa kaldırdığını marek ederken, İsrailli gazeteci Arad Nir de "Aslında hiçbir şey değişmedi" diye yazdı.

SİYONİSTLERİN DESTEĞİ İÇİN

FBI'ya yalan söylediği ve Ruslarla gizli görüşmeler yaptığı için istifa etmek zorunda kalan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, "Her şeyi Trump'ın emriyle yaptım" yönündeki açıklamaları nedeniyle köşeye sıkışan Trump'ın, Siyonistlerin desteğini güçlendirmek ve Müslümanların tepkisini ölçüp, psikolojik bir zemin hazırlamak için böyle bir çıkış yaptığı değerlendiriliyor. FBI soruşturması nedeniyle koltuğu sallanan Trump'ın, üzerindeki baskıyı azaltmak için önce Kudüs'ü başkent ilan edip, elçiliği taşıma talimatı verdiğini açıkladığı, ardından da oturup taşınmayı erteleme yasasını paşa paşa imzaladığı konuşuluyord. Kendi hesabına göre bir taşla üç kuş vuran Trump, hem Siyonist lobinin desteğini güçlendirdi hem seçmenlerini konsolide etti hem de Flynn davası nedeniyle üzerinde yoğunlaşan medya ve kamuoyu baskısını dağıttı.