​Trump salıncak eyaletlerdeki anketlerde öne geçti

ABD'de yapılan en son ankette, kasım ayında yapılacak seçimler öncesi Donald Trump'ın, seçim sonuçlarını belirleyecek kararsız seçmenlerin bulunduğu "salıncak eyaletler"de (swing states) rakibi Demokrat Partinin adayı Başkan Joe Biden'ın önüne geçtiği belirtildi.

Haber: Marina Mussa

Kasım ayında yapılacak Amerika Birleşik Devletleri seçimleri öncesinde, Cumhuriyetçi Parti adayı Donald Trump ile Demokrat Parti adayı Başkan Joe Biden arasında sıkı bir yarış devam ediyor. The Times/SAY 24 tarafından yapılan ankete göre, Trump ve Biden'ın salıncak eyaletlerdeki oy oranlarında fark açıldı.

Salıncak eyaletlerde Trump önde

The Times/SAY 24 tarafından yapılan ankete göre, ABD'de başkanlık seçimlerinin belirlenmesinde kilit rol oynayan salıncak eyaletler Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, North Carolina, Pensilvanya ve Wisconsin’da Trump'ın Biden'a karşı önde olduğu görüldü.

En büyük farkı Arizona'da attı

The Times/SAY 24 tarafından yapılan ankete göre, Trump, Arizona'da Biden'a 7 puan fark atarak en büyük üstünlüğü elde ederken, Wisconsin'de 5, North Carolina, Georgia ve Nevada'da 4'er, Pensilvanya'da 3 ve Michigan'da 2 puan önde çıktı.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 10'u hala karar veremediğini belirtirken, kasım seçimlerinde bağımsız aday Robert F. Kennedy Jr.'a oy vermeyi düşünenlerin oranı yüzde 3 ile 5 arasında değişti.

Ankette dikkat çeken bir diğer nokta ise, Biden'ın söz konusu 7 eyalette Trump'ın gerisinde kalmasına rağmen, Demokrat Senato adaylarının Cumhuriyetçi rakiplerinin önünde olması oldu.

1000 kişiye oy tercihi soruldu

Anket, her biri 4-12 Temmuz tarihleri arasında yaklaşık 1000 katılımcı ile 7 eyalette gerçekleştirildi.

ABD'de yapılan başkanlık veya ara seçimlerin kaderi, her dönem Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasında gidip gelen ve "salıncak eyalet" olarak adlandırılan eyaletler tarafından belirleniyor. Partiler, kampanya çalışmalarını özellikle bu kritik öneme sahip eyaletlerdeki kararsız seçmenler üzerine yoğunlaştırıyor.