TFF Başkan adaylarından biri çekildi!

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz 2024 tarihinde olağanüstü seçim kararı almasının ardından başkanlığa aday olan Servet Yardımcı, başkanlık yarışından çekildiğini açıkladı.

Yardımcı, adaylığını açıklarken Türk futbolunda ve UEFA yönetiminde elde ettiği bilgi ve deneyimlerini, futbolumuzda temiz, şeffaf ve kurumsal bir yapı kurulması için seferber etmek amacıyla başkanlığa aday olduğunu belirtmişti. UEFA'daki görevleri sırasında Türkiye'ye önemli organizasyonları kazandıran Yardımcı, 2019 Süper Kupa finali, 2023 Şampiyonlar Ligi finali, 2026 UEFA Avrupa Ligi finali, 2027 UEFA Konferans Ligi finali ve İtalya ile ortak düzenlenecek Euro 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ev sahipliğini Türkiye'ye getirmede kritik rol oynamıştı.

İftiralar ve operasyon iddiaları

Yardımcı, adaylık sürecinde iftiralarla dolu kirli bir operasyonla karşı karşıya kaldığını belirterek, bu durumun ailesi ve kendisiyle yola çıkan insanların onurunu hedef aldığını ifade etti. Sahip olduğu aile terbiyesi ve ahlâk anlayışı gereği bu tür kirli oyunlara izin vermeyeceğini söyleyen Yardımcı, mevcut futbol yapısının devam edebilmesi adına düzenlenen bu operasyona karşı duramayacağını belirtti.

Görevlerden istifa etti

Yeterli imza sayısı ve desteğe sahip olmasına rağmen TFF başkan adaylığından çekildiğini duyuran Yardımcı, yedi yıldır sürdürdüğü UEFA İcra Kurulu Üyeliği ve UEFA Avrupa Ulusal Federasyonlar Komitesi Başkanlığı görevlerinden de istifa ettiğini açıkladı. Yardımcı, bugüne dek kendisine güvenen ve destek olan herkese teşekkür ederek, helallik istedi.

Servet Yardımcı'nın çekilmesiyle birlikte TFF başkanlık seçiminin nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.