Münbiç ile Ayn İsa arasında bulunan Lafarge fabrikası teröristleri finanse ediyor. Esed’in eski Savunma Bakanı’nın oğlu Firas Talas’ın da ortağı olduğu fabrikada Teröristlere tünel yapımında kullanılacak malzeme temin edilirken, ABD ve Fransız askerleri de bu fabrikada terörist eğitiyor. Fabrika, Deaş işgali zamanında kurulmuştu. DEAŞ’tan sonra PKK/PYD’ye ürün hizmeti veren fabrikanın, Fırat’ın doğusunda uzunluğu 90 km’yi bulan tünel ağının yapımına katkı sağladığı belirtilior. Resulayn’da evlerin içersinde bahçe içlerine birçok noktada tünel ağları bulunuyor. Bulunan onlarca tünel Suriye Milli Ordusu ve Türk askeri tarafından imha edildi. Resulayn’de kontrol sağlandıktan sonra bu tünellerden şehre giren teröristlerle mücadele tüm hızıyla devam ediyor. Onlarca terörist etkisiz hale getirilirken, birçok tünel de patlatıldı.
DEAŞ’ı hortlatacaklar
PKK’lı teröristler La Farge fabrikasına yakın yerde kurulan kampta bulunan DEAŞ’lıların nasıl serbest bırakıldığını Fransız gazeteciler Edith Bouvier ve Celine Martelet ya zmışlardı.
ABD ve Avrupa'da, Türkiye'nin "Barış Pınarı Harekatı"nın DEAŞ tehlikesini yeniden canlandıracağı iddia edilirken, Fransız Le Parisien gazetesi, PKK/YPG'li teröristlerin Ayn İssa'daki kampta tutulan DEAŞ’lıları nasıl serbest bıraktıklarını yazdı.
Gazeteciler, Rakka kentinin 50 kilometre kuzeyinde, Ayn İssa yakınındaki kamptan kaçmalarına göz yumulan 10 Fransız vatandaşı DEAŞ mensubu ile bağlantı kurdu.
13 Ekim sabahı, yani Türk Silahlı Kuvvetlerinin Barış Pınarı Harekatı’na başlamasından 4 gün sonra, 10 Fransız vatandaşı beraberinde sayıları 25’i bulan çocukları ile birlikte tutuldukları kampı terk etti. Bu kişilerin, çeşitli istihbarat kuruluşlarının terör listesinde oldukları ve haklarında uluslararası arama kararları bulunduğu belirtiliyor.
"PKK/YPG’liler bir anda kampı terk etti"
Fransız gazeteciler, kaçanlar arasında bulunan kadın DEAŞ mensubunun internet üzerinden gönderdiği mesajda “Kürtler bize 'Çıkın, koşun' diye bağırıyorlardı. Biz önce ne olduğunu anlayamadık. PKK/YPG’liler bir anda kampı terk etti. Bizlerden başka kimse kalmadı. Kapıları açtılar ve yaşadığımız çadırları da ateşe verdiler" yazdığına ulaştı.
Kampın bulunduğu bölgedeki halkın da DEAŞ mensubu bu kadınların, kaostan yararlanarak kaçmış olmalarının endişe verici olduğunu ifade ediyor.
Fransız gazeteciler, Sofia olarak adlandırdıkları kadının 14 Ekim Pazartesi sabahı kendilerine gönderdiği mesajda “Kendilerine şimdilik bölgedeki sivillerin yardım sağladığını, ancak Fransa’nın kendilerini kabul etmemesi nedeniyle, PKK/YPG tarafından Esed rejimine teslim edilmek üzere olduklarını” bildirdiğini yazıyorlar.
Çok sayıda DEAŞ mensubu Fransız vatandaşı, parasız ve çaresiz bir şekilde Ayn İssa beldesinde bekleyiş halinde. Bouvier ve Martelet, bağlantı kurdukları Fransız vatandaşı kadın DEAŞ mensuplarının Fransa’ya dönüp 20 yıl cezaevinde kalmak yerine Suriye’de kalmayı tercih ettiklerine dikkat çekiyorlar.
Terör örgütü mensuplarının Ayn İssa ve Rakka’daki DEAŞ terör hücreleri vasıtasıyla İdlib’e ulaşma hedeflerini canlı tuttuklarına dikkat çeken Fransız gazeteciler, DEAŞ’ın da bu yönde propaganda sürdürdüğünü belirtiyor.
PKK/YPG’nin halen 100 civarında DEAŞ mensubu Fransız vatandaşını Suriye’nin kuzeyindeki iki kampta tuttuğu kaydediliyor.