Teröristlere eylemci diyenlerin çoğu örgüt üyesi

Çağlayan Adliyesi'nde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin aldıktan sonra şehit eden, ertesi gün de İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenleyen DHKP-C terör örgütü üyelerine Doğan Yayın Grubunda çalışan bazı gazeteciler başta olmak üzere sanatçı ve yazarlardan sahip çıkanlar oldu.

Haber / ÖZLEM DOĞAN

Türkiye oldukça gergin bir hafta yaşadı. Önce Çağlayan Adliyesi'ne avukat kılığında giren iki terörist Berkin Elvan dosyasını yürüten Savcı Mehmet Selim Kiraz'ı rehin alarak şehit etti. Ertesi gün aynı terör örgütün mensubu olan Elif Sultan Kalsen, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne silahla saldırdı ve ölü olarak ele geçirildi. Adalet ve emniyete yönelik bu menfur saldırılara Doğan Yayın Grubu bünyesindeki bazı gazeteci ve yazarlar sahip çıktı.

Başta CNN Türk sunucusu Mirgün Cabas ve aynı kanalın spikeri Nevşin Mengü olmak üzere Doğan Yayın Grubu'ndan bazı isimler teröristlere terörist diyemediler ve onları övücü twitler paylaştılar. Savcının rehin alınma görüntülerini de paylaşan Doğan grubunun yanı sıra CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'de provokatif twitlerle teröristlere destek verdi. Oyuncu Tarık Akan, Gazeteci Serdar Akinan ve Koray Çalışkan da teröre arka çıkan isimler arasında yer alıyor.

Çoğu marjinal sol örgütlerin üyesi

Konuya ilişkin görüşlerini aldığımız AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, yakın bir zamana kadar medya sektörünün ağırlıklı olarak solun elinde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Teröristlere destek veren ve terörist yerine eylemci ifadesini kullanan o isimlerin önemli bir kısmı, marjinal sol örgütlerin sempatizanı, üyesi ve destekçisiydi. Medya onların elinde olduğu için bu şahısların siyasal kimliklerine ilişkin çok fazla sorgulama olmadı. Bugün gazeteci sıfatıyla tanımlanan birçok ismin, bu sol örgütlerin üyesi ve destekçisi olduğunu, dolayısıyla da teröristleri destekleyici mesajlarının rastgele verilmediğini düşünüyorum."

Gazeteden paçavraya dönüşür

Bir teröristi eylemci olarak sunup kutsallaştırmanın insani ve vicdani bir tavır olmadığını ifade eden Tayyar, "Doğan Medyası, kamuoyundaki yoğun tepki üzerine özür diledi ama her şey kamuoyunun gözü önünde cereyan ettiği için kimseyi inandıramadı. Etik ilkelere uygun hareket etmedikleri müddetçe de çıkardıkları kağıt gazete değil, bir paçavradan öte anlam taşımaz" dedi.