Teröristler şehit ailesinin evini yıktı

Batı Yaka’da birçok bölgeye baskın düzenleyen işgal güçleri Kalendiya Kampı’nda şehit ailesine ait evi yıktı.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, işgal güçleri bu sabah erken saatlerde Kudüs’ün kuzeyindeki Kalendiya Kampı’nda şehit Ali Halife’nin ailesinin evini yıkarken, Batı Yaka’nın birçok bölgesine de baskın düzenledi.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal askerlerinin Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda işgal güçlerine ve Yahudi yerleşimcilere yönelik direniş eylemlerine katıldıkları şüphesiyle 7 genci gözaltına aldığını öne sürdü.

Bildiride, işgal güçlerinin Ramallah’a bağlı Silvad beldesinde evlere düzenlediği baskınlar sırasında on binlerce şikele el koyduğu kaydedildi.

Kalendiya Enformasyon Merkezi, işgal güçlerinin Kalendiya Kampı’na baskın düzenlediğini ve şehit Ali Hasan Ali Halife’nin ailesine ait evi boşalttığını, daha sonra buldozerlerin Ramallah-Kudüs karayolu üzerinde Kalendiya kontrol noktası yakınlarında bulunan üç katlı evi yıkmaya başladığını söyledi.

İşgal güçlerinin yıkım bölgesinde bulunan araçların sahiplerinden araçlarını uzaklaştırmalarını istediği ve gazetecilerin bölgeye girerek yıkım işlemini takip etmelerine izin vermediği belirtildi.

Ali Halife, Ağustos 2011 başlarında Ramazan ayının ilk günü Kalendiya Kampı’nda şehit olmuştu.