Terör sorununu Erdoğan çözer

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, terör meselesini çözebilecek tek insanın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl ve Türkiye'de yatırımı bulunan Alman firmaların yetkilileriyle düzenlenen kahvaltının ardından Hilton Oteli'nin karşısındaki Billur taksi durağını ziyaret etti. Türkiye'nin ekonomide atağa kalktığı için siyasi açıdan önünün kesilmeye çalışıldığını ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti: ''Bu olaylar, bu terör meselesi... Türkiye bu konuda da çok önemli bir mesafe kat etti. Bu terör meselesini çözebilecek tek insan Recep Tayyip Erdoğan'dır, çözecek hükümet de bizim hükümetimizdir. Şimdi bir barış süreci başlatıyoruz.

Biz Türkiye'de Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arabıyla, Alevisiyle, Sünnisiyle bir bütünüz. Bu ülke hepimizin. Ben de Kürt orijinliyim ama ben bu ülkenin her zaman milliyetçiliğini yapmış bir insanım. Türkiye yıllarca büyümesin, gelişmesin diye önüne engeller çıkardılar, bölmeye çalıştılar.

Şimdi senin Türk olman, Kürt olman, Laz olman, Arap olman beni ilgilendirmiyor, yeter ki sen bu ülkenin birliğinden, beraberiliğinden, bu şerefli ay yıldızlı bayrağımızdan ve devletimizin tekliğinden yana ol.''

Milliyetçiliğin Türkiye'yi zengin yapmak ve namerde muhtaç etmemek anlamlarına geldiğine işaret eden Çağlayan, ''Yoksa kafatasçı milliyetçilikle Türkiye bir yere gidemez. Sen ne kadar ben Kürdüm dersen öbürü de Türküm der. Uzlaşmaya gidemezsin'' diye konuştu.