Terör sempatizanı İsrailli oyuncu Jehezkel gözaltına alındı

Antalyaspor Kulübü, Trabzonspor maçında attığı golden sonra yaptığı hareket nedeniyle terör sempatizanı İsrailli oyuncu Sagiv Jehezkel'i kadro dışı bıraktı. İşgalci destekçisi oyuncu gözaltına alındı.

Süper Lig'in 20. haftasında Sergen Yalçın yönetimindeki Antalyaspor sahasında Abdullah Avcı'nın ekibi Trabzonspor'u konuk etti.

1-1 biten mücadelede Antalyaspor'un golünü kaydeden İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in gol sevinci ise büyük tepki topladı.

İsrail propagandası yaptı

Bileğine davut yıldızı çizen Jehezkel gol sonrası kameralara bileğini göstererek İsrail propagandası yaptı.

Skandal gol sevincine adli soruşturma başlatıldı

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Bugün oynanan Antalyaspor-Trabzonspor Süper Lig müsabakasında attığı golden sonra İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı destekleyen çirkin hareketi nedeniyle İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek' suçundan adli soruşturma başlatılmıştır. 100 günü aşkın süredir, çocuk kadın, genç yaşlı demeden Gazze'de soykırım yaparak insanlık suçu işleyen İsrail'in saldırılarını bir kez daha lanetliyorum. Filistinli mazlumların her zaman yanında olmaya devam edeceğiz."

Yaşanan olayların ardından Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe yaptığı açıklamada, "Fotoğrafı gördüm. Milli değerlerimiz her şeyin üstündedir. Futbolcu bize ne kadar kazandırırsa kazandırsın. Savunmasını alacağız ve büyük olasılıkla kadro dışı bırakacağız. Savunmasının ardından sözleşmesini de feshederek takımla yollarını ayrıcağız. Bizim milli değerlerimiz her şeyden daha önemlidir" diye konuştu.

Gözaltına alındı

Hakkında soruşturma başlatılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in gözaltına alındığı da bildirildi.