Terör örgütü YPG'yi korku sardı: ABD bize söz vermişti

Terörist başı Ferhat Abdi Şahin, ABD'nin kendilerine Türkiye'nin operasyonlarına son verme sözü verdiğini ancak saldırıların devam ettiğini söyledi. Ayrıca Şahin, Türkiye'ye yönelik F-16 satışının engellenmesini istedi.

Türkiye'nin 12 vatan evladını toprağa verdiği haftada, ABD'den skandal bir hamle geldi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), PKK'nın Suriye uzantısı SDG'ye silah eğitimi verdiği ortaya çıkmıştı.

Orta Doğu'daki gelişmeleri paylaşan sosyal medya hesapları, CENTCOM'un PKK/SDG'ye silah eğitimi verdiğini gösteren fotoğrafları paylaştı.

Geçtiğimiz hafta teör yuvalarına hava harekayı düzenleyen Türkiye gri ve yeşil kategoride yer alan çok sayıda teröristi etkisiz hale getirmişti. Ayrıca terör örgtüleri tarafından Suriye'de işhal ettikleri petrol rafineleride havaya uçurulmuştu. Bu harekatlar sonrası ağır darbe yiyen PKK/SDG'nin elebaşlarından Ferhat Abdi Şahin, yaşanan olaylarla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Şahin, Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarıyla ilgili olarak Amerikalı yetkililerle temas halinde olduğunu belirtti. Al-Monitor'den Amberin Zaman'a verdiği röportajda , “ABD, Türkiye'nin saldırılarını sona erdirme sözü verdi, ancak sonuca bakıyoruz ve saldırılar devam ediyor.” dedi.

Tepelerine yağacak bombaların hesabını yapmaya başladılar

Ayrıca Abdi Şahin, ABD'yi, Türkiye'ye yeni F-16 uçağı satışını engellemesini istedi.

Bu uçakların Suriye'nin kuzeyinde kullanılacağını belirten sözde YPG/PKK elebaşı yine yalanlara başvurarak Türkiye'ye iftiralar attı.

Şahin, “Biden yönetimine ve Kongre'ye mesajımız; Türkiye'ye F-16 jetleri satmamalarıdır çünkü Türkiye bu jetleri sivil altyapıyı bombalamak için kullanıyor ve Suriye'nin kuzeydoğusunda sivilleri öldürüyor. (...) Bu uçakların halkımıza karşı kullanılmayacağına dair kesin garantiler verilmediği sürece, satışa karşı çıkmaya devam edeceğiz.” açıklamasını yaptı.

Sonlarının geldiğinin farkında olan terör örgütleri şimdiden can cekişmeye başladı.