Terör ihbar ödülleri yükseltildi

İçişleri Bakanlığı, terör suçlarına ilişkin önemli bir güncelleme yaparak, teröristlerin yakalanmasına yardımcı olanlara verilecek ödül miktarlarını artırdı. Terörden Arananlar Listesi'nde yer alan Kırmızı Liste'deki her bir terörist için ihbarda bulunanlara verilen ödül tutarı 10 milyon liradan 20 milyon liraya çıkarıldı.

İçişleri Bakanlığı, 'Terör Suçlarının Ortaya Çıkarılmasına veya Delillerin Ele Geçirilmesine ya da Suç Faillerinin Yakalanmasına Yardımcı Olanlara Verilecek Ödül Hakkında Yönetmelik' çerçevesinde güncellemeler yaptı.

Bu kapsamda Kırmızı Liste’de yer alan teröristler için ödül miktarı 20 milyon liraya yükseltilirken, Turuncu Liste’deki teröristler için 1 milyon liradan 8 milyon liraya, Gri Liste’deki teröristler için ise 500 bin liradan 2 milyon liraya çıkarıldı.

Sarı liste eklendi, mavi ve yeşil listeler kldırıldı

Yapılan değişiklikle birlikte daha önce kullanılan Mavi ve Yeşil Listeler kaldırılırken, yerine Sarı Liste eklendi. Sarı Liste'deki teröristlerin yakalanması için belirlenen ödül miktarı 4 milyon lira olarak duyuruldu.