Tepkilerin odağındaki İsrailli futbolcunun lisansı çıktı!

Katil İsrail'i destekleyen gol sevinci sonrasında gözaltına alınan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in sözleşmesinin feshedileceğini duyuran Antalyaspor, Jehezkel'e lisans çıkardı.

Antalyaspor, Trabzonspor maçında attığı gol sonrası yaptığı skandal gol sevinci nedeniyle Türkiye'den ayrılan İsrailli futbolcu Sagiv Jehezkel'in sözleşmesinin feshedileceğini açıklamıştı. Ancak devre arası transfer döneminin sona ermesiyle birlikte kulüp, Jehezkel'in Türkiye'de olmamasına rağmen lisansını çıkardı.

29 kişilik A takım listesinde ismi bulunan Jehezkel, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) verdiği cezayı da tamamladı. Gol sevinci nedeniyle 8 maç ceza alan İsrailli futbolcu, cezasını İstanbulspor maçıyla birlikte tamamladı. Ancak Jehezkel, cezasını tamamlamasına rağmen Konyaspor, Sivasspor, Kayserispor, Fenerbahçe, Samsunspor, İstanbulspor maçlarında ve Türkiye Kupası'nda Pendikspor ve Beşiktaş maçlarında forma giyemedi.

Kulübe dava açtı

Jehezkel'in avukatı aracılığıyla kulübe dava açtığı ve durumu FIFA'ya taşıyacağı iddia edildi. İsrail medyasında yer alan haberlere göre, Jehezkel 4 aylık maaşının yanı sıra sözleşmesinin feshedilmesini talep etti. Ancak bu isteğin yerine getirilmemesi üzerine konunun mahkemeye taşınacağı belirtildi. Jehezkel'in sözleşmesinde yer alan tüm ücretin ödenmesini talep ettiği ve ayrıca zihinsel olarak zor günler geçirdiği ve imajının zarar gördüğü için tazminat davası açacağı iddialar arasında yer aldı.

Ne olmuştu?

İsrailli oyuncusu Sagiv Yehezkel'in attığı golden sonra gönderdiği mesaj skandala yol açmıştı. Yazıda İsrail'in Gazze'yi işgal etmek için başlattığı operasyonların başladığı tarih olan 7 Ekim 2023 gününe dikkat çekmesi ve Davut yıldızının bulunması, büyük tepki çekmişti.