TEMASSIZ ÖDEME ÖZELLİĞİ KALKTI MI?

Temassız ödeme ile işlemlerini tamamlayan vatandaşların ödeme aşamasında şifre ile karşılaşması sonrası vatandaşlar temassız ödeme özelliği kalktı mı sorusuna yöneldi. BDDK konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Temassız ödeme ile işlemlerini tamamlayan vatandaşların ödeme aşamasında şifre ile karşılaşması sonrası vatandaşlar temassız ödeme özelliği kalktı mı sorusuna yöneldi. BDDK konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem sonrasında on ilimizde büyük bir yıkım meydana geldi. On farklı ilde yaşanan depremin şiddeti 7,7 ve 7,6 şiddetinde gerçekleşti. Deprem sonrasında on il için OHAL ilan edildi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da yeni bir hamle yaptı. Kredi kartlarında bulunan temassız ödeme özelliği alışverişte kolaylık sağlarken diğer yandan müşterinin bilgisi dışında da kullanılabilme tehlikesi mevcut. BDDK aldığı kararla bu konuda kullanıcıların dikkatini çekti.

KREDİ KARTLARININ TEMASSIZ ÖZELLİĞİ KAPATILDI MI?

Vatandaşların ödeme sırasında şifre ile karşılaşması sonucu kredi kartlarının temassız özelliği kapatıldı mı sorusu gündeme gelmeye başladı. Temassız ödeme, alışveriş yapıldıktan sonra ödemenin herhangi bir şifre gerekmeksizin kolay bir şekilde yapılmasına olanak tanıyordu. Ancak yeni düzenleme ile vatandaşlar son zamanlarda temassız ödeme sırasında şifre ile karşılaşmaya başladı. Vatandaşlar bu durumun neden kaynaklı olduğunu öğrenmek için arama motorlarına yöneldi. Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler sonrası on ilde OHAL ilan edilmesinin ardından BDDK'da harekete geçti. Vatandaşların kişisel bilgilerinin izinsiz kullanılmasının önüne geçebilmek için temassız ödeme özelliğinde işlemin yapıldığı ilk etap için şifre girme zorunluluğu getirildi. İlk ödeme işleminde şifre girildikten sonra diğer işlemler eski sistemde olduğu gibi temassız ödeme ile yapılabilecek.

TEMASSIZ ÖDEME ÖZELLİĞİNDE YENİ DÜZENLEME

BDDK temassız ödeme özelliğinde yeni düzenleme yaptı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu deprem bölgelerinde vatandaşların bilgisi dışında kredi kartı kullanımının olmaması için temassız ödeme özelliğine güncelleme getirdi. BDDK konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Müşterilerin, bilgileri dışında kart kullanımlarının engellenmesini teminen, olağanüstü hal ilan edilen iller ile sınırlı olmaksızın ülkemiz genelindeki tüm banka müşterileri için ivedilikle kartlı ödemelerde yapılacak ilk temassız işlemlerde şifre girilmesinin sağlanması, sonraki işlemler içinse mevcut uygulamaya aynen devam edilmesi uygun görülmüştür." ifadelerini kullandı.