Tel Aviv'e büyük çaplı takviye birlik sevkiyatı yapıldı

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, Tel Aviv'de dün akşam düzenlenen ve 2 kişinin ölümüne yol açan silahlı saldırının ardından üst düzey güvenlik yetkilileriyle istişare toplantısı yaptı.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Naftali Bennett, Savunma Bakanı, İç Güvenlik Bakanı, Genelkurmay Başkanı, İç Güvenlik Servisi (Şin-Bet) Başkanı, İsrail Polisi Genel Müfettişi ve diğer yetkililerin katılımıyla bir güvenlik istişare toplantısı düzenledi.

Toplantı kapsamında sahadaki gelişmeler hakkında yetkililerden bilgi alan Bennett'in, "Tel Aviv'deki saldırı ve saldırıyı düzenleyen kişiyi yakalamak için sahada devam eden çabaları" ele aldığı belirtildi.

Açıklamada, toplantıda, "Tel Aviv'e büyük çaplı takviye birliklerinin gönderilmeye devam edilmesinin kararlaştırıldığı" kaydedildi.

Saldırıda 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı

Başkent Tel Aviv'in en işlek caddelerinden Dizengoff Caddesi'nde dün akşam saat 21.00 sularında düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 9 kişi yaralandı.

İşgalci İsrail polisinden yapılan açıklamada, saldırının Dizengoff Caddesi'ndeki bir eğlence mekanına düzenlendiği kaydedilmişti.