Teknoloji rüzgarı Deneyap Kart Robolig Yarışması ile esecek

TEKNOFEST, Türkiye'nin önde gelen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, teknoloji yarışmalarına yeni bir soluk getiriyor. Bu yıl ilk kez düzenlenen "Deneyap Kart Robolig Yarışması", festivalin heyecan dolu programına eklendi.

TEKNOFEST tarafından yapılan açıklamaya göre, Deneyap Kart'ın proje portföyünü genişletmek ve yaratıcı projeleri teknoloji tutkunlarıyla buluşturmak amacıyla "Deneyap Kart Robolig Yarışması" düzenleniyor. Bu heyecan verici yarışma, festivalin Ankara ayağında ilk defa gerçekleştirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve yüksek lisans/doktora/açık öğretim öğrencileri, 10 Ağustos'a kadar başvurularını yapabilecekler. Yarışmada toplamda 270 bin TL değerinde ödül dağıtılacak.

Yarışma iki aşamadan oluşacak

Yarışma iki aşamadan oluşacak. İlk aşamada, yarışmacılar online bir sınava tabi tutulacak. Bu aşamayı başarıyla tamamlayan takımlar, 30 Ağustos-3 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek TEKNOFEST Ankara etkinliğine davet edilecek. İlkokul ve ortaokul seviyesindeki takımlar, proje hazırlama görevini üstlenecekler. Lise ve üniversite seviyesindeki takımlar ise belirlenen bir saha görevini tamamlamaya çalışacaklar.

TEKNOFEST, "Deneyap Kart Robolig Yarışması" ile geleceğin teknoloji geliştiricilerini ve yenilikçi projeleri bir araya getirerek heyecan verici bir platform sunuyor.