Tek başına...

Milat, seçime üç gün kala anketlerden derlenen son analize ulaştı. Buna göre Birinci Parti yüzde 46.8'le tek başına iktidar. İkinci parti yüzde 25, üçüncü parti 14,5, dördüncü parti ise yüzde 9 alıyor.
MİLAT GAZETESİ

7 Haziran genel seçimlerine sayılı günler kala araştırma şirketleri birbirinden farklı anket sonuçları yayınladı ve araştırmalarını sürdürdü. Geçen hafta Cumartesi gününden bu yana seçim yasaklarının devreye girmesiyle yapılan anketler ve araştırma şirketlerinin isimleri yayınlanamıyor. Anket sonuçlarından derlenen en son analiz, raporlaştırıldı.

Milat, çekmecedeki son rapora ulaştı. Seçim yasaklarından hemen sonra yapılan ve kararsızlar dağıtıldıktan sonra ortaya çıkan en son analize göre, Birinci parti, yüzde 46.8 oy alarak tek başına iktidar oluyor. Bu sonuç diğer partiler arasında yapılan koalisyon hesaplarını da boşa çıkarıyor. Son anketlerin analizine göre İkinci parti ise yüzde 25,21 oy alırken Üçüncü parti, yüzde 14.50'lik bir oy oranına ulaşıyor. Vatandaşların en çok merak ettiği "Yüzde 10 barajı" konusunda da baraj sınırındaki Dördüncü partinin barajı aşamayarak yüzde 9.23'lük oy oranında kaldığı görülüyor.

Birinci parti: Yüzde 46,8 İkinci parti: Yüzde 25,21 Üçüncü parti: Yüzde 14.50 Dördüncü parti: Yüzde 9,23 Birleşik partiler: Yüzde 2,25 Diğer partiler: Yüzde 2,01