Tecavüzcülere kurşun yağdırdılar

Şanlı Urfa Harran'da ikamet eden 2 kişi genç bir kıza tecavüz etti. Kızın ailesi olayın kapanması için evlenme teklifini önerdi. Teklifi kabul etmeyen Mehmet B. ile Mehmet E. genç kızın kardeşleri tarafından öldürüldü.

ABDULAZİZ ÇİFTÇİ/ŞANLIURFA-MİLAT

8 Temmuz 2013 tarihinde Harran İlçesi'ne 40 kilometre uzaklıktaki Tanınmış Köyü'nde Mehmet B. ile Mehmet E., Bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırılan Mehmet B. ile Mehmet E. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İhbar üzerine olay yerinde gelen Jandarma, çevre köylerden cinayetle ilgili bilgi toplamaya başladı. Jandarma iki gencin namus cinayetine kurban gittiği bilgisine ulaştı.

İddialara göre ilçede ikamet eden Mehmet B. ile Mehmet E. Takibe aldıkları A.Ç. isimli genç kıza zorla tecavüz etti.Tecavüz sonrası A.Ç., yaşananları ailesine anlattı. Kızlarının anlattıkları karşısında aile bireyleri, olayın büyümemesi için olaya karışan Mehmet B. ile Mehmet E.,yi eve davet etti. Kızın ailesi olayın kapanması için gençlere kızlarıyla evlenme teklifinde bulundu. Teklifi reddeden iki genç,daha sonra evden ayrıldı. Bunun üzerine aile bireyleri Mehmet B. ile Mehmet E.,yi arabayla takip etti.Kimsenin olmadığı bir yerde ise iki gence kurşun yağdırdı.Silahlı saldırıda Mehmet B. ile Mehmet E. hayatını kaybetti.Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayetin faillerini 2 gün içinde yakaladı.İfadesi alınan zanlılar cinayeti işlediklerini itiraf etti.