Taş atan eller 'Ebru'da buluştu

'Biz Ebruyuz' projesiyle, aralarında gösterilerde polise taş attığı belirlenen çocukların da bulunduğu 95 öğrenciden koro ve dans topluluğu oluşturuldu.

ADANA Emniyet Müdürlüğü hazırladığı "Biz Ebruyuz" projesiyle, aralarında yoğun göç alan mahallelerden seçilen ve geçmişte polise taş attığı belirlenen çocukların da yer aldığı 95 öğrenciden koro ve dans topluluğu oluşturdu. Anadolu Ateşi Dans Topluluğu'nun görevlileri tarafından profesyonel eğitim alan çocuklar, Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe, Arapça ve Ermenice şarkılar söylüyor.
Emniyet Müdürlüğü, Adana'nın yoğun göç alan mahallelerinde, suç örgütleri tarafından istismar edilebileceği değerlendirilen çocuk ve gençlerin bu ortamdan olumsuz yönde etkilenmelerini en aza indirgemek amacıyla yapılan bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetleri kapsamında "Biz Ebruyuz" isimli projeyi hazırladı. Projede, aralarında izinsiz gösterilere katılıp polise taş atan çocukların da bulunduğu farklı sosyal gruplarından 95 çocuk bir araya getirilerek çocuk korosu ve halk dansları topluluğu oluşturuldu. Çocukların koro ve dans topluluğunda yer almasını hedefleyen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, onlara sadece polis gibi yaklaşmayıp, bir aile ortamı oluşturmaya çalıştı. Çocukların ailesindeki hastalarla, işsiz babasıyla yakından
ilgilenen ekipler, yaşadıkları sıkıntılarda yanında oldukları gibi, doğum günlerini de unutmadı. Maddi durumu yerinde olmayan çocuklara da yine destek projede yer alan polislerden geldi. Ekipler, kendi aralarında topladıkları paralarla çocukları alışverişe, yemeğe, sinemaya götürdü.